Lexus LFA is niet dood

0

Met amper 500 gebouwde exemplaren is de Lexus LFA een zeldzaam baasje. Toch vond niet elk exemplaar een klant, want het merk heeft alleen al in de VS nog 12 stuks bij de dealers staan. Dat kwam aan het licht toen de maandelijkse Amerikaanse verkoopcijfers geanalyseerd werden.

In de statistieken stond plotseling 1 verkochte LFA. Dat was volgens Lexus geen fout (de sportwagen is officieel sinds 2012 niet meer verkrijgbaar), die vervolgens meldde dat er bij 12 dealers nog een onverkochte LFA staat. Om welke dealers het gaat, wil Lexus niet verklappen.

Dat die nog geen koper hebben gevonden, hoeft geen desinteresse van de klant te zijn. Het is aannemelijker dat de betreffende dealer helemaal geen zin heeft om de zeldzame sportwagen te verkopen. Voor hem kan het op termijn een goede belegging zijn. Onlangs werd een Mitsubishi Lancer EVO IX voor 120.000 euro verkocht.

De Lexus LFA is met zijn hoogtoerige V10 minstens net zo begerenswaardig en één van de beste auto’s die in de afgelopen decennia in Japan het levenslicht zag. In een tijd vol turbo’s en hybride aandrijflijnen is een atmosferische V10 met het geluid van een oude Formule1 auto misschien wel de beste koop die je kan doen.

Reageren is niet mogelijk.