Tesla niet op IAA

0

Tesla zal volgende maand niet op ’s werelds grootste autotentoonstelling, de IAA in Frankfurt, aanwezig zijn. De pionier op het gebied van premium elektrische auto’s vindt de beurs niet interessant omdat er in haar ogen betere manieren zijn om met de doelgroep in contact te treden, zo laat een woordvoerster weten. “Tesla is geen traditionele autofabrikant en dus zijn wij niet gefixeerd op de gebruikelijke branche-evenementen”.

Toch is de beslissing van Tesla opmerkelijk omdat de nieuwe Model 3 gegarandeerd op veel belangstelling had kunnen rekenen in Frankfurt. Er zijn niet voor niets al meer dan 460.000 bestellingen. Wie nu een orderformulier tekent, krijgt zijn auto pas eind 2018. Maar dat is ook de reden waarom Tesla geen behoefte heeft aan beursdeelname: topman Elon Musk liet onlangs weten dat hij er helemaal geen belang bij heeft als het aantal reserveringen voor de Model 3 nog verder toeneemt.

Ook op de autotentoonstellingen in Detroit en New York schitterde Tesla door afwezigheid. In 2015 was Tesla wel op de IAA present. Toen ging het om een erg kleine stand, maar de belangstelling van bezoekers was er niet minder om. Dit keer zullen diverse nieuwe Chinese merken hun opwachting maken in Frankfurt. Borgward zal er in zekere zin een thuiswedstrijd spelen en toont volgende maand een moderne interpretatie van de Isabella Coupé.

Tesla is niet de enige autofabrikant die niet deelneemt aan de autobeurs in Frankfurt. PSA laat haar merken Peugeot en DS thuis en Fiat Chrysler is met haar complete portfolio afwezig. Ook Nissan, Mitsubishi en Volvo hebben afgezegd. Toch zijn de organisatoren van de IAA er van overtuigd dat Tesla in de toekomst wel weer haar neus zal laten zien. De tentoonstelling gaat namelijk steeds meer het karakter krijgen van een ‘mobiliteitsbeurs’. Daarmee wil de organisatie zich ook richten op consumenten die alleen geïnteresseerd zijn in deelauto’s: een vervoersvorm waarvoor het gamma met zijn Autopilot techniek bij uitstek geschikt voor is.

Comments are closed.