Prijsvergelijking Volkswagen Arteon TSI 190 pk

0

De Volkswagen Arteon is nu leverbaar met een 190 pk variant van de 2.0 TSI motor. Daarbij is de 7-traps DSG automaat standaard. Er kan worden gekozen uit de uitrustingniveaus Elegance, Elegance Business of Business R. De prijzen beginnen bij 47.550 euro.

De Arteon was al beschikbaar met een 280 pk uitvoering van de 2.0 TSI motor. Later volgt nog een 1.5 TSI Evo versie met 150 pk. In 190 pk configuratie bedraagt het maximumkoppel van de 2,0 liter motor 320 Nm. Deze waarde is al vanaf 1.500 toeren beschikbaar. De Arteon accelereert met de 190 pk benzinemotor in 7,7 seconden naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van 239 km/u. Het gemiddelde verbruik bedraagt volgens Volkswagen 6,0 liter per 100 km. Dat komt overeen met een CO2-uitstoot van 135 gram/km.

VolkswagenAudiJaguar
ArteonA5 Sportback DesignXE
TSI 190 Elegance1.4 TFSI Pro Line+2.0t Prestige
47.650 euro47.135 euro47.280 euro

De Elegance versie beschikt standaard over LED koplampen, idem achterlichten, een grootlicht assistent, rij profielinstelling (Driving Profiles), automatische airconditioning, Bluetooth telefoonvoorbereiding, het infotainment systeem Composition Media en Car-Net mobiele internetdiensten (‘Security & Service Basis’ inclusief ‘Security & Service Plus’). De standaard aanwezige assistentiesystemen Lane Assist, Park Distance Control (dat wil zeggen: voor en achter parkeersensoren), adaptieve cruise controle met Front Assist en City Emergency Braking zorgen voor comfort en veiligheid. De Arteon Elegance is voorzien van 18-inch lichtmetalen velgen in Shikai design, chroomaccenten en buitenspiegels in mat chroom. Hij kost 47.650 euro.

De Elegance Business uitvoering heeft als meeruitrusting het navigatie / radio / multimedia systeem Discover Media. Hij is alleen voor de zakelijke markt beschikbaar (geen inruilmogelijkheid dus) en kent een prijs van 47.550 euro.

De Business R is de topversie en maakt dat waar met geavanceerde LED+ verlichting en een sportief aangekleed interieur met R-Line details, waaronder een sportstuur en een zwarte dakhemel. Het exterieur is voorzien van sportieve bumpers, zijschorten, een achterspoiler, donker getinte ruiten en 18-inch lichtmetalen velgen in Sebring design. De prijs bedraagt 49.050 euro.

Comments are closed.