Volkswagen onthult T-Roc op 23 augustus

0

Volkswagen onthult op woensdag 23 augustus de T-Roc, de nieuwe compacte SUV. Volgens de ontwerpers combineert de nieuweling de soevereiniteit van een SUV met de rijeigenschappen van een sportief model.

De T-Roc zal onmiddellijk herkenbaar zijn als een lid van de Volkswagen familie. Een blikvanger is de neuspartij met een brede grille met geïntegreerde dubbele koplampen. De behuizing voor de knipperlichten en rij & bochten verlichting is separaat in de bumper gevat. Door de opvallende lichtornamenten is de nieuwe compacte SUV volgens Volkswagen ook in het donker ook van achteren onmiddellijk als T-Roc herkenbaar. Voor de rest is het design een mix van de nieuwe Polo en de jongste Tiguan. De T-Roc wordt globaal even groot als de Golf. Net als deze hatchback krijgt de compacte SUV van Volkswagen een relatief brede C stijl. Dit designelement draagt ook bij aan de familiegelijkenis.

Volkswagen gaat de T-Roc leveren in bonte kleurencombinaties met een contrasterende tint voor het dak. Voor het degelijke Duitse automerk zijn dergelijke frivoliteiten nieuw, maar merken als Renault (Captur), Citroën (C3) en Nissan (Micra) heeft er veel succes mee, dus Volkswagen kan/wil niet achterblijven. Ook het interieur kan in verschillende kleurencombinaties worden uitgevoerd. Dat zal ook voorzien kunnen worden van een nieuw 8,0-inch touch screen voor het multimediasysteem. Een digitaal instrumentarium (Active Info display genaamd) is ook mogelijk.

De T-Roc is gebaseerd op het MQB platform van de Volkswagen Groep. Voor wie dit afgerond 4,25 meter lange model te groot vindt, komt er volgend jaar de T-Cross. Die krijgt de Polo als basis (plus diens MQB A0 onderstel) en wordt een slag compacter. De T-Cross heeft een 95 pk sterke benzinemotor als basiskrachtbron, bij de T-Roc vormt de 115 pk versie van de 1.0 TSI de instapper. Ook is een GTE stekkerhybride uitvoering mogelijk, evenals 4Motion vierwielaandrijving. De T-Cross zal alleen leverbaar worden met tractie vóór.

De wereldpremière van de Volkswagen T-Roc vindt woensdag 23 augustus plaats. De onthulling is vanaf 20.00 uur live te volgen via een livestream. De link naar de livestream is http://volkswagen.gomexlive.com/vw_live_pk/?lang=en.

Comments are closed.