Volkswagen T-Roc opnieuw geschetst

0

Op 23 augustus is de Volkswagen familie weer een telg rijker. En de nieuwe boreling, die T-Roc gaat heten, zou wel eens erg geliefd kunnen worden. Dat komt niet alleen omdat hij van het ‘SUV geslacht’ is (dat is het segment waar vandaag de dag de gouden eieren liggen), maar ook omdat hij niet langer is dan de Golf. Lekker handzaam dus. Daarmee combineert de T-Roc het beste van 2 werelden.

Volkswagen heeft de afgelopen weken al eerder plaagschetsen van de T-Roc verspreid en nu zien wij de cross-over in het rood. De Duitser oogt dik, dynamisch en dapper met zijn enorme lichtmetalen wielen. Erg realistisch zijn de afbeeldingen evenwel niet. Hooguit kan je stellen dat de proporties en contouren globaal wel kloppen.

Voor de rest wordt de T-Roc een stuk braver en saaier. Dat is goed te zien aan de spionagefoto. Precies zoals je van een Volkswagen verwacht. Het verkoopsucces zal er daarom niet minder om zijn. Zijn publieksdebuut beleeft de T-Roc tijdens de IAA autoshow van Frankfurt (16-24 september). Begin volgend jaar verschijnt hij in de Volkswagen showrooms. De prijzen van de 115 pk 1.0 TSI versie beginnen op het niveau van de Toyota C-HR (116 pk; 25.310 euro). Dat is dan ook zijn meest directe concurrent.

Reageren is niet mogelijk.