Prijsindicatie Aston Martin DB11 Volante

0

De geweldige Aston Martin DB11 wordt volgend jaar ook leverbaar in Volante cabrioletvariant. Die heeft een stoffen kap van liefst 8 lagen. Daarmee kan hetzelfde akoestische comfort worden geboden als de coupévariant.

Het dak (verkrijgbaar in rood, zilver en zilvergrijs) gaat elektrisch open in 14 seconden en weer dicht in 16 tellen. Desgewenst met de afstandbediening in de sleutel, of al rijdend tot 50 km/u. In geopende staat wordt de forse stoffen kap onder een harde tonneau cover opgeborgen, die eveneens automatisch opent en sluit.

De komst van de DB11 Volante zorgt er voor dat het Aston Martin gamma weer 3 cabrioletmodellen telt. Het Britse merk levert immers al de Vantage Roadster (met V8 of V12 motor) en een open variant van de Vanquish. De Coupé en Volante versies van de DB11 werden tegelijkertijd ontworpen en ontwikkeld, zodat zij qua lijnvoering erg dicht bij elkaar zitten.

Anders dan de Vantage Roadster biedt de DB11 Volante 4 zitplaatsen, al is de praktische bruikbaarheid van de exemplaren achterin natuurlijk beperkt. Op het gebied van detailafwerking voldoet de DB 11 Volante aan de hoge verwachtingen die een Aston Martin nu eenmaal wekt. In het interieur worden houtfineer, fraaie leersoorten en koolstofvezel gecombineerd met een brede keuze aan kleuren.

Voorlopig is er alleen sprake van een DB11 V8 Volante, dus met de 510 pk / 675 Nm sterke 4,0 liter motor van Mercedes. Deze door diens AMG divisie ontwikkelde krachtbron debuteerde recentelijk in de coupéversie. Hij wordt ook in de Volante uitvoering gecombineerd met een gerobotiseerde 8-traps automaat die de keuze biedt uit 3 rij modi. Met die settings kan ook de elektrische stuurbekrachtiging, het limited-slip differentieel en de dynamic torque vectoring worden beïnvloed.


In vergelijking met de met pensioen gestuurde DB9 weegt de open DB11 26 kilo minder, terwijl zijn aluminium carrosseriestructuur wel 5 procent stijver is. Het dakmechanisme is daarnaast compacter, hetgeen voor 20 procent meer bagageruimte zorgt. En in gesloten toestand heeft de Volante uitvoering een lijnenspel dat nauwelijks afwijkt van dat van de DB 11 Coupé.

Wat de DB11 Volante in Nederland gaat kosten, is nog niet bekend maar reken op ruim 260.000 euro. Ter vergelijking: de V8 versie van de Bentley Continental GTC kost standaard 252.059 euro en voor de ‘S’ versie is hett tarief 270.052 euro. Of er in een later stadium ook een 607 pk sterke 5,2 liter V12 versie van de DB11 Volante komt, is nog niet bevestigd. In het voorjaar van 2018 worden de eerste exemplaren afgeleverd.

Reageren is niet mogelijk.