Vechtprijs voor Mitsubishi Eclipse Cross

0

Mitsubishi start met de verkoop van de nieuwe Eclipse Cross. Deze op de Outlander gebaseerde, compactere SUV combineert volgens de importeur een opvallend rijke standaarduitrusting met optimale connectiviteit, een onderscheidend design en een scherpe instapprijs van 28.990 euro. De Eclipse Cross arriveert in december bij de Nederlandse Mitsubishi dealers in de showroom.

Uiterlijke kenmerken van de Eclipse Cross zijn de merkkarakteristieke Dynamic Shield grille en een scherpe, coupéachtige daklijn. Niet iedereen is enthousiast over het materiaal gebruik in het interieur van de ASX en de Outlander, maar Mitsubishi zegt bij de nieuwe SUV “een voelbaar hoge kwaliteitsbeleving” te bieden.

Mitsubishi levert de Eclipse Cross in eerste instantie alleen met een 1.5 DI-T turbobenzine motor. Deze nieuw ontwikkelde krachtbron met directe en indirecte brandstofinjectie biedt een vermogen en koppel van 163 pk respectievelijk 250 Nm (bij 1.800 toeren/minuut). De Eclipse Cross heeft een trekgewicht van 1.600 kg. Voorwielaandrijving in combinatie met een handgeschakelde 6-bak is standaard. Een CVT automaat met 8 voorgeprogrammeerde, virtuele versnellingen en geavanceerde Super All-Wheel Control (S-AWC) vierwielaandrijving met Active Yaw Control (AYC) zijn optioneel. Een dieselvariant volgt in de eerste helft van 2018. Hiervan is nog geen prijs bekend.

MitsubishiMitsubishiNissan
Eclipse CrossASXQashqai
1.5 DI-T Pure1.6 Instyle1.2 DIG-T Acenta
28.990 euro28.600 euro28.690 euro
MitsubishiPeugeotRenault
Eclipse Cross3008Kadjar
1.5 DI-T IntensePureTech 130 ActiveTCe 165 Intense
32.490 euro32.560 euro32.990 euro
MitsubishiHyundaiVolkswagen
Eclipse Cross 4WDTucson 4WDTiguan 4Motion
1.5 DT-T CVT Instyle1.6 T-GDI DCT i-MotionTSI 150 DSG Highline
43.990 euro44.795 euro42.990 euro

De Eclipse Cross is al vanaf de instapversie (Pure; 28.990 euro) voorzien van onder meer lichtmetalen velgen, automatische airconditioning, cruise controle, LED dagverlichting, privacy glas en een met leder bekleed, multifunctioneel stuurwiel. Op het gebied van veiligheid en assistentie zijn bijvoorbeeld tractie controle, een wegrijdhulp voor op hellingen, Forward Collision Mitigation met voetgangersherkenning, Lane Departure Warning, een groot lichtassistent en een achteruitrijdcamera standaard aanwezig. Tevens is de Eclipse Cross vanaf de instapversie uitgerust met het Smartphone Link Display Audio (SDA) systeem. Deze installatie, standaard voorzien van digitale radio-ontvangst (DAB+), bluetooth connectie en touch pad controller, biedt volgens Mitsubishi optimale smartphone integratie via Apple CarPlay. Zodra de app van Android Auto beschikbaar is voor Nederland, werkt Smartphone Link Display ook voor dergelijke smartphones.

De Intense uitvoering (32.490 euro) voegt daar de volgende zaken aan toe: 18-inch 2-kleurige lichtmetalen velgen, het zogeheten exterieur design pack, 2 klimaatzones voor de automatische airconditioning, voorruit projectie in kleur, parkeersensoren vóór & achter en een Keyless Operaton System (KOS). De tijdelijk leverbare First Edition uitvoering van de Eclipse Cross (32.990 euro) biedt tevens een Multi Around View Monitor systeem (met 4 camera’s), LED koplampen, Blind Spot Warning en verwarmbare voorstoelen.

De meest rijke uitvoering is de Instyle. Die is standaard voorzien van de CVT automaat en kost in combinatie met voorwielaandrijving 38.990 euro. Andere uitrustingkenmerken zijn lederen bekleding, stoelverwarming voor & achter, een verwarmbaar stuurwiel & voorruit, adaptieve cruise controle met Traffic Jam Assist, een panoramisch dak en een geluidsinstallatie van Rockford Fosgate met 9 speakers. In combinatie met vierwielaandrijving bedraagt de prijs 43.990 euro.

Comments are closed.