Chevrolet Corvette ZR1 krijgt 750 pk

0

De gloednieuwe Chevrolet Corvette ZR1 is te vroeg op internet verschenen. De sportwagen siert de cover van het decembernummer van Amerikaanse magazine Car and Driver, maar de auto had nog even een geheim moeten blijven. Nu is duidelijk geworden dat de Corvette ZR1 liefst 750 pk sterk wordt.

Chevrolet levert de Corvette reeds als Stingray en Z06. De laatste is goed voor 650 pk en 881 Nm. Dat zijn reeds imponerende specificaties. Maar aangezien de Hellcat uitvoering van de Dodge Challenger de 700 pk grens gepasseerd heeft (met 717 pk om precies te zijn), was er bij Chevrolet behoefte aan nog meer power. Daarom wordt nu de Corvette ZR1 in stelling gebracht. Die maakt gebruik van dezelfde 6,2 liter grote V8 die voorin de Z06 zit, maar is voorzien van een grotere compressor. Het resultaat is een vermogen van 750 pk en 922 Nm aan koppel. De V8 kan gekoppeld worden aan een handbak of een automaat.

Uiterlijke kenmerken van de Corvette ZR1 zijn een andere voorbumper, bredere zijschorten, een gewijzigde motorkap met zogeheten powerdome en een gigantische, flamboyante achtervleugel voor extra neerwaartse druk. Het monster van Chevrolet zal later deze mand officieel worden voorgesteld op de autotentoonstelling van Los Angeles.

In zekere zin in deze ‘C7’ Corvette ZR1 een uitzwaaiversie, want Chevrolet is al druk bezig met de opvolger. Die krijgt een middenmotor. Chevrolet denkt daarmee een jongere doelgroep aan te kunnen spreken. En de nieuwe Corvette kan dan in één adem genoemd worden met de Audi R8, de Ferrari 488, de Lamborghini Huracan en de sportwagens van McLaren.

Reageren is niet mogelijk.