Chevrolet Corvette ZR1 ook als Convertible

0

Chevrolet gaat de nieuwe Corvette ZR1 ook in Convertible uitvoering leveren. Een primeur, want in het verleden moest de topper van de modelreeks het zonder een open variant stellen. Het publieksdebuut vindt plaats op de autotentoonstelling van Los Angeles.

Eerder deze maand presenteerde Chevrolet al de waanzinnige Corvette ZR1 in coupévorm. Die carrosserievariant krijgt nu gezelschap van deze Convertible: technisch precies hetzelfde, maar dan zonder vast dak. Het spoilerwerk van de ZR1 Coupé is goed voor maximaal 430 kilo aan neerwaartse druk. Autointernationaal.nl verwacht een vergelijkbare waarde voor de Convertible uitvoering.

De Convertible weegt slechts 27 kilo meer dan de 1.598 kilo zware, gesloten Corvette ZR1, maar voor de rest zouden er geen verschillen zijn. Tussen de voorwielen zit de bekende 6,2 liter V8 compressormotor. In de Corvette ZR1 is het zogeheten LT5 motorblok goed voor 766 pk en 969 Nm. Vermogen en koppel worden naar de achterwielen gestuurd via een handgeschakelde 7-bak of een 8-traps automaat. De topsnelheid ligt volgens Chevrolet in de buurt van de 340 km/u.

In de lente van 2018 Chevrolet de orderboeken voor de nieuwe ZR1 uitvoering. Met deze nieuwe topversie nemen de Amerikanen in stijl afscheid van de huidige generatie Corvette. De nieuwe editie (C8) gooit het namelijk over een heel andere boeg. Die krijgt zijn motor namelijk niet voorin, maar midscheeps achter. Chevrolet denkt met die technische opzet een jonger koperspubliek te trekken. De huidige Corvette is net even te populair bij ‘viagra mannen’.

Reageren is niet mogelijk.