Mercedes plaagt met nieuwe CLS

0

Over enkele dagen zal Mercedes de derde generatie CLS onthullen. De nieuwe 4-deurs coupé beleeft zijn wereldpremière tijdens de Los Angeles Auto Show.

De nieuwe CLS kenmerkt zich door een aanzienlijke gewichtsreductie. Net als voorheen zal de 4-deurs coupé namelijk worden gebaseerd op de E klasse en die slankte circa 100 kilo af bij zijn generatiewisseling. De CLS deelt naast het platform ook heel wat technologie met de E klasse.

Net als alle jongste modellen van Mercedes krijgt hij een digitaal instrumentarium met daarnaast een tweede, immens breed (12,3 inch) beeldscherm. Ronde ventilatieroosters horen tegenwoordig ook bij de identiteit van de auto’s uit Stuttgart.

Aan de buitenkant zal de nieuwe CLS zich met zijn gewelfde carrosserie en lage raampartij duidelijk onderscheiden van de E klasse. Dat is goed nieuws, want de sedans van Mercedes zijn nauwelijks uit elkaar te houden. Door zich optisch te distantiëren van de C, E en S klasse blijft de CLS trouw aan het lijnenspel van de eerste 2 generaties. De Shooting Brake uitvoering keert echter niet terug.

Het motorengamma omvat een reeks 4 en 6 cilinder turbo benzine/diesel motoren. Een V8 uitvoering is niet meer gepland. In plaats hiervan zal Mercedes onder de noemer ‘CLS AMG 53 4Matic’ een milde hybride met 48V systeem introduceren. Die heeft de nieuwe 3,0 liter 6 cilinder lijn benzinemotor als basisunit. Elektrische assistentie brengt het gecombineerde vermogen op 460 pk. Aan koppel is er maximaal 500 Nm beschikbaar. Wie wil er dan nog een V8?

Omdat Mercedes denkt dat er nu tóch wel een aantal consumenten hun hand op zullen steken, wordt er momenteel druk gewerkt aan een productieversie van de 4-deurs GT conceptstudie. Die moet in de tweede helft van 2018 klaar zijn en zal dan als spirituele opvolger van de huidige CLS 63 AMG beschouwd kunnen worden.

Reageren is niet mogelijk.