Prijsvergelijking Ford Ecosport

0

De prijzen van de in september gepresenteerde, vernieuwde Ford EcoSport zijn bekend. De facelift van de kleine SUV kenmerkt zich door een gewijzigd front met een grotere en lager geplaatste grille. Ook de koplampunits werden gewijzigd.

In het kader van de facelift is het uitrusting gamma uitgebreid met de sportieve ST-Line uitvoering. Ook kan de koper indien gewenst opteren voor een tweekleurige carrosserie. Het dak en de raamstijlen zijn in dat geval in een contrasterende tint uitgevoerd. Binnenin monteert Ford een compleet nieuw dashboard dat zich kenmerkt door veel minder prominent aanwezige knoppen op de middenconsole. Bij de duurdere uitvoeringen staat het centrale beeldscherm voortaan à la de Fiesta op de boordplank en heeft een tabletvorm. Ford zegt de voortaan in Roemenië geproduceerde Ecosport (de prefacelift editie liep in India van de band) ook te voorzien van nieuwe, hoogwaardigere interieurmaterialen en betere stoelen.


Wegrijden met de EcoSport kan voortaan vanaf 21.855 euro. Voor dit bedrag levert Ford de kleine SUV als handgeschakelde 1.0 Ecoboost Trend Essential met 125 pk. Zijn standaarduitrusting omvat handbediende airconditioning, lederen bekleding van het stuur / handrem greep / pook knop, elektrisch bedienbare ruiten voor & achter, mistlampen, Ford MyKey en een geluidsinstallatie met 6 speakers.

Een trede hoger op de uitrusting ladder staat de Trend Ultimate uitvoering. Daarvoor vraagt Ford 23.055 euro. Aan extra toeters en bellen heeft de Trend Ultimate een snelheidsregelaar, dakrails, elektrisch inklapbare buitenspiegels, parkeersensoren achter en een 8-inch metend beeldscherm (voor het Sync 3 infotainment systeem).

Nog meer luxe biedt de Ecosport Titanium. Dat is de enige uitvoering die, behalve in handgeschakelde variant (24.255 euro) ook geleverd wordt met een automaat. Ford vraagt daarvoor een niet misselijke 28.755 euro. In beide gevallen is de Ecosport voorzien van 16-inch lichtmetalen velgen, een regensensor, automatische verlichting, deels leren meubilair bekleding, een startknop, chroomafwerking rond de zijruiten, een uitgebreidere radio en een groter beeldscherm.

De eerder genoemde ST-Line is er alleen met handbak en kost 26.055 euro. Koop je deze Ecosport dan kan je tevens rekenen op 17-inch lichtmetalen velgen, sportiever ogende bumpers, sleutelloze, en zwarte afwerking rondom de zijruiten in plaats van chroom.

FordHyundaiRenault
EcosportKonaCaptur
EB 125 T/UltimateT-GDI 120 ComfortTCe 90 Intens
23.055 euro23.495 euro23.090 euro
FordPeugeotSeat
Ecosport2008Arona
EB 125 ST-LinePT 110 GT-lineTSI 115 Xcellence
26.055 euro26.600 euro26.290 euro

In een later stadium breidt Ford het Ecosport gamma uit met een 100 pk sterke variant van de EcoBoost 3 cilinder turbobenzinemotor. Daarnaast zitten er 2 vermogenssmaken van de 1.5 TDCi (100 pk of 125 pk) dieselkrachtbron in de pijplijn, evenals varianten met vierwielaandrijving.

De vraag is of de vernieuwde Ecosport nu eindelijk écht aan zal slaan in Europa (de Ford onderging in 2015 ook al een facelift; toen werd je niet perse opgescheept met een achterop geplaatst reservewiel). Wat gebleven is, is de onpraktisch aan de zijkant scharnierende achterdeur. Vorige maand vonden 69 kopers dat blijkbaar geen onoverkomelijk probleem. Maar in hetzelfde tijdvak kozen 794 autoconsumenten voor een Renault Captur …

Reageren is niet mogelijk.