Prijsvergelijking Seat Leon Cupra R

0

De prijs van de heftigste Leon ooit is bekend: Seat vraagt 56.900 euro voor de extra krachtige Leon Cupra R die afgelopen september tijdens de IAA van Frankfurt zijn debuut beleefde. Er zullen slechts 799 exemplaren van de gelimiteerde 5-deurs editie worden gebouwd. Daarvan komen er 6 stuks naar Nederland. Die hebben allemaal standaard een DSG automaat en dus 300 pk (de versie met handbak is goed voor 310 pk, maar de Seat importeur had daar geen interesse in).

SeatAudiBMW
LeonS31-serie
Cupra RQuattroM140i xDrive
56.900 euro55.505 euro59.996 euro
FordHondaVolkswagen
FocusCivicGolf
RSType R GTR 4Motion
53.210 euro56.880 euro56.650 euro

Seat geeft de extra hete Leon een aangepast camber op zijn vooras. Het adaptieve Dynamic Chassis Control (DCC) onderstel is standaard en de remmen zijn van Brembo afkomstig. Kers op de technische taart is een speciaal uitlaatsysteem. Uiterlijke kenmerken van de overtreffende trap van de Leon zijn diverse, van koolstofvezel vervaardigde spoilers (voor, achter, diffusor, zijschorten). De bumpers zijn iets breder dan bij de gewone Leon. De Cupra R is leverbaar in de kleuren Matte Grey, Midnight Black en Purenees Grey. De zijspiegelkappen, de logo’s en de 19-inch velgen (met daar omheen Michelin Pilot Sport Cup 2 banden) zijn afgewerkt met een koperkleurige lak.

Ook het interieur werd door Seat voorzien van koperkleurige accenten. De kuipstoelen, het dashboard, het stuurwiel en de pookknop zijn afgewerkt met Alcantara. Elke exemplaar beschikt over een genummerd plakkaat op de middenconsole. De standaarduitrusting omvat verder een Beats geluidsinstallatie met 10 speakers, automatische airconditioning met 2 klimaatzones, sleutelloze toegang, parkeersensoren voor & achter, een achteruit rij camera, verwarmbare voorstoelen en een licht/regensensor.

Reageren is niet mogelijk.