Prijsvergelijking Mercedes CLS

0

De prijzen van de nieuwe Mercedes CLS zijn bekend. De derde generatie is per direct te bestellen vanaf 93.242 euro. De nieuwe CLS staat in maart 2018 bij de dealer. In eerste instantie bestaat het leveringprogramma uit 3 uitvoeringen: CLS 350 d 4Matic, CLS 400 d 4Matic en CLS 450 4Matic. Ze hebben allemaal een 6 cilinder lijn motor onder de kap.

In het geval van de CLS 350 d 4Matic en CLS 400 d 4Matic gaat het om een 2.925 cc unit met 286 pk / 600 Nm respectievelijk 340 pk / 700 Nm. Qua verbruik zijn er geen verschillen: dat bedraagt volgens Mercedes gemiddeld 5,6 liter diesel per 100 km. De CO2-uitstoot komt hiermee uit op 148 gram/km. De acceleratie naar 100 km/u neemt 5,7 respectievelijk 5,0 seconden in beslag. Mercedes vraagt 93.242 euro voor de CLS 350 d 4Matic en 97.719 euro voor de CLS 400 d 4Matic.

MercedesBMWMaserati
CLS6-serie Gran TurismoGhibli
350 d 4Matic40d xDrive Executive3.0 V6 Diesel Harman
93.242 euro94.822 euro94.032 euro
MercedesAudiJaguar
CLSA7 Sportback S LineXF
450 4Matic Edition 155 TFSI Pro Line +S AWD
104.941 euro105.556 euro105.090 euro

De CLS 450 4Matic kost 98.303 euro. Zijn motor is 2.999 cc groot. Het vermogen van de benzinemotor bedraagt 367 pk, maar het zogeheten EQ Boost systeem (48V) vult dit aan met 22 pk. Het maximum koppel bedraagt 500 Nm. Mercedes geeft als gemiddeld verbruik 7,5 liter per 100 km op; een waarde die correspondeert met 178 gram CO2/km. De sprintklus naar 100 km/u is geklaard in 4,8 seconden.

Er is nog geen AMG uitvoering, maar de CLS kan wel worden gedecoreerd met het AMG Line pakket voor een (nog) sportiever ogend exterieur en interieur. Kenmerken zijn een AMG voorschort met chromen sierelement, speciale luchtkanalen (zogeheten air curtains) voor & achter, bredere AMG dorpels, een AMG achterschort in diffusor look met chroomsierlijst, een diamond grille met chromen pinnen en 19 inch 5-spaaks lichtmetalen AMG velgen (tremoliet grijs en glans gedraaid). Interieurkenmerken van de AMG Line zijn onder andere stoelen met speciaal dessin in lederlook Artico / microvezel Dinamica zwart, een aan de onderzijde afgevlakt multifunctioneel AMG sportstuur, AMG sportpedalen en AMG vloermatten.

Het speciale introductiemodel Edition 1 is 6.238 euro duurder dan de standaard CLS en beschikt over stoelen met parelzwarte nappaleder bekleding en een middenbanen met ruitdessin plus koperkleurige accenten. Op de middenconsole, stoelen, armsteunen, portieren en het dashboard zijn koperkleurige contrast siernaden te vinden. Standaard bevat de middenconsole zwarte sierdelen van essenhout met open poriën met Edition 1 lasergravure.

Als optie is voor de nieuwe CLS een ‘breed scherm cockpit’ met hoge resolutie leverbaar; de beide 12,3 inch displays bevinden zich achter één gezamenlijke glazen afdekking. Het Energizing comfortprogramma biedt 6 programma’s aan die uiteenlopende comfortfuncties tot maat gesneden programma’s bundelen, met als doel de bestuurder fit te houden. Het systeem verhoogt volgens Mercedes het welzijn van alle inzittenden, niet alleen tijdens het rijden, maar ook tijdens pauzes. Het Energizing comfortprogramma is leverbaar in combinatie met het Air Balance pakket en Comand Online.

De derde generatie CLS is voor het eerst als 5-zitter leverbaar. Met het als optie leverbare Easy Pack Quickfold kan de achterbankleuning in de verhouding 40:20:40 worden neergeklapt om de 520 liter grote bagageruimte groter te maken. Voor het eerst is de CLS leverbaar met een elektrisch in/uitklapbare trekhaak. Deze is normaal gesproken ingeklapt, maar komt met een druk op de knop tevoorschijn. Standaard op elke CLS met trekhaak is ESP aanhangwagenstabilisatie.

De nieuwe CLS is uitgerust met de nieuwste elektronische assistentiesystemen met routegebaseerde ondersteuning van de bestuurder. Standaard zijn de actieve remassistent, actieve spoorassistent, Attention Assist, snelheidslimietassistent en het inzittenden beschermingssysteem Pre-Safe. Het als optie leverbare rij assistentiepakket Plus bestaat uit de actieve afstandsassistent Distronic, actieve stuurassistent, actieve snelheidslimietassistent, actieve remassistent met kruispuntfunctie, uitwijk stuurassistent, actieve dode hoekassistent, actieve spoorassistent, Pre-Safe Plus en Pre Safe Impulse Side. Laatstgenoemd systeem kan de voorste inzittenden bij een aanrijding van opzij naar het midden schuiven om de afstand tot het portier te vergroten en daardoor het letselrisico te reduceren. Multibeam LED koplampen met Ultra Range grootlicht zijn als optie leverbaar. Deze passen zich volgens Mercedes extreem snel en precies elektronisch aan de rij omstandigheden aan. Het Ultra Range grootlicht produceert, ook volgens de autofabrikant, de maximale lichtintensiteit die wettelijk is toegestaan.

 

Reageren is niet mogelijk.