Jeep introduceert de Grand Commander

0

Jeep heeft exclusief voor de Chinese markt de Grand Commander ontwikkeld. Het betreft een 7-persoons SUV die de productieversie is van de eerde getoonde Yuntu conceptstudie. De Grand Commander komt niet naar Europa.

De nieuwe Jeep heeft een zeer merkkarakteristiek design. De Grand Commander is 4,87 meter lang en 1,89 meter breed. De carrosseriehoogte bedraagt 1,74 meter terwijl de wielbasis 2,80 meter groot is. Technisch is de Grand Commander verwant aan de Cherokee. Dit betekent dat de motor dwars voorin staat. In China zal de nieuwe Jeep geleverd worden met een 2,0 liter turbobenzine blok dat goed is voor 272 pk en 400 Nm. Deze van Alfa Romeo bekende motor zal ook beschikbaar komen voor de nieuwe Wrangler en de eerder genoemde, gelifte Cherokee. De krachtbron is gekoppeld aan een 9-traps automaat.

Het Chinese publiek kan in april op de Beijing Motor Show kennismaken met de Grand Cherokee. Amerikanen (en Europeanen) die op zoek zijn naar een 7-persoons Jeep zullen geduld moeten hebben tot de Wagoneer en Grand Wagoneer worden gelanceerd. Dat zal begin volgend jaar het geval zijn. Deze modellen zullen echter boven de Grand Cherokee worden gepositioneerd en worden dus veel duurder.

Reageren is niet mogelijk.