Wedstrijdleeuw: Peugeot 308 TCR

0

Peugeot heeft het doek getrokken van de 308 TCR: een extra hete hatchback die alleen met circuithandschoenen valt aan de pakken.

De TCR uitvoering (de afkorting staat voor: Tourcing Car Racing) is een evolutie van de vorig jaar gelanceerde 308 Racing Cup, een model dat op zijn beurt weer gebaseerd is op de 308 GTI. Belangrijkste visuele kenmerk is heftig spoilerwerk. Dat zorgt voor extra neerwaartse druk en maximaliseert de koeling van de aandrijflijn.

De 308 TCR is voorzien van een 350 pk en 420 Nm sterke 1.6 THP turbobenzinemotor. Het door Peugeot Sport geprepareerde blok is gekoppeld aan een sequentiële 6-bak dat het vermogen naar de voorwielen stuurt. Zaken als het onderstel en de reminstallatie zijn uiteraard aangepast voor de racetaken.

Het TCR kampioenschap voegt zich vanaf dit jaar bij het WTCC, waar Tom Coronel aan meedoet, en het Europees toerwagenkampioenschap. De nieuwe Peugeot 308 TCR zal het gaan opnemen tegen onder andere de Volkswagen Golf TCR, de Audi RS3 LMS, de Renault Mégane RS en iteraties van zowel de Hyundai i30 N als de Honda Civic Type R.

Peugeot heeft de orderboeken voor de 308 TCR inmiddels geopend. De prijs bedraagt 109.000 euro (exclusief belastingen). Peugeot belooft dat de kosten van deze zeer hete 308 per racekilometer op maximaal 4,50 euro liggen. De motor moet zo’n 5.000 kilometer aankunnen. Tijdens de autosalon van Genève, die in maart plaatsvindt, is de 308 TCR live door het publiek te bewonderen.

Reageren is niet mogelijk.