Jeep komt met Grand Cherokee S

0

Jeep presenteert een nieuwe, gelimiteerde uitvoering van de inmiddels 7 jaar oude Grand Cherokee. Die draagt de typeaanduiding ‘S’. Een letter die, kijkend naar de afbeeldingen, staat voor … ‘Swart’. Wellicht dat daarmee de verkopen (in januari daalde het aantal registraties van 9 naar 2) aangezwengeld kunnen worden.

De Grand Cherokee S is te herkennen aan diverse zwarte accenten op de carrosserie, zoals de grille, badges, instapranden, achterlichtomlijsting en de 20-inch velgen. Al deze onderdelen zijn uitgevoerd in wat Jeep noemt Low Gloss Granite Crystal. De uitlaatpijpen en raamomlijsting zijn afgewerkt met een hoogglans zwarte laag.

Het interieur beschikt over nappalederen meubilairbekleding met zwarte stiksels, ‘gun metal’ accenten en zwart hout. De Grand Cherokee S biedt daarnaast luxe in de vorm van onder andere een multimediasysteem met 8,4 inch aanraakscherm, een geluidsinstallatie van Alpine met 506 Watt vermogen, een panoramadak en geventileerde/verwarmbare stoelen.

Een sportonderstel (dat onderdeel uitmaakt van de Performance Handling Group; PHG), uitgebreide terrein assistentiesystemen en actieve veiligheidstechniek zijn eveneens onderdeel van de standaarduitrusting.

Jeep biedt de Grand Cherokee S(port) aan met 3 verschillende motoren: de atmosferische 3,6 liter V6 (286 pk) en 5,7 liter V8 (352 pk) benzinemotoren en de 250 pk sterke 3.0 V6 turbodiesel. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar reken op 120 mille voor de 3.6 V6 en ruim 49.000 extra voor de 8 cilinder benzineversie. De 3.0 CRD uitvoering van de Grand Cherokee S gaat waarschijnlijk 101.595 euro kosten.

Reageren is niet mogelijk.