Opgevoerde Jaguar F-Type verkoopt als warme broodjes

0

Binnen 24 uur van het aankondigen van de Thunder heeft fabrikant Lister voor 3,4 miljoen euro aan orders binnengekregen. Daarmee zijn al 22 exemplaren van de totale oplage (99 eenheden) verkocht.

Lister wil voor Jaguar worden wat Brabus is voor Mercedes en Alpina voor BMW. De eerste poging daartoe is deze Thunder, een 675 pk sterke versie van de F-Type (in bhp: een duivelse 666 stuks …). Onder de koolstofvezel kap zit de bekende 5,0 liter compressor V8 van de SVR uitvoering, maar dan met 100 pk extra. Het maximale koppel van de 1.650 kg zware Thunder komt uit op 977 Nm. Daarmee sprint de Lister in 3,4 seconden naar 100 km/h en kan hij een topsnelheid van 335 km/u halen. Ter vergelijking: De F-Type SVR doet 3,7 seconden over de acceleratieklus en houdt het bij 322 km/u voor gezien.

Lister heeft ook het onderstel van de Jaguar onder handen genomen. Door een scherpere afstelling dan bij de reguliere F-Type zouden er hogere bochtsnelheden mogelijk moeten zijn. Hij is getooid met 21 inch velgen. Michelin Supersoft XL banden zorgen voor het overdragen van de aandrijfkrachten op het wegdek.

De Thunder is rondom voorzien van koolstofvezel decoratie-elementen, groene details en speciale bumpers die voor extra neerwaartse druk moeten zorgen. Een exclusief uitlaatsysteem laat de V8 nog harder donderen dan hij al deed. De binnenzijde is voorzien van flink wat logo’s, maar vooral een enorme hoeveelheid Weir Nappa leer. Hierbij heeft de klant de keuze uit 36 verschillende kleuren.


De Britse tuner wil maximaal 99 exemplaren van de Thunder bouwen, voor omgerekend 250.000 euro. Wie achter het net vist, of simpelweg het geld niet overheeft voor deze opgevoerde F-Type, kan altijd nog bij Lister aankloppen voor dezelfde bodykit. Die kost iets meer dan 20.000 euro. Lister zal de Thunder officieel op 15 februari in Londen onthullen.

 

Reageren is niet mogelijk.