Hyundai punt de Tucson bij

0

De uit maart 2015 stammende Hyundai Tucson is na 3 jaar toe aan een kleine opfrisbeurt. De bijgepunte versie wordt op de autotentoonstelling van New York aan het publiek gepresenteerd. In de zomer arriveert de vernieuwde Tucson bij de Europese dealers in de showroom.

Omdat de middelgrote SUV goed is aangeslagen bij de autoconsument (met name in België en Ierland), houdt Hyundai het bij enkele lichte wijzigingen. Zo zijn er nieuwe koplampen (met LED techniek), een licht hertekende ‘Cascading’ grille en subtiel gewijzigde bumpers. Samen met bodem beschermplaten en een moderner design velgen geven die het uiterlijk een frisse look. De achterlichtunits zijn niet alleen anders ingedeeld, maar ook kleiner van vorm.

In technisch opzicht wijzigt zich er wat meer. Het motorengamma is herzien met als doel om de 4 cilinder blokken minder CO2 te laten uitstoten. Hiertoe is de interne wrijving verminderd. In essentie zijn de benzinemotoren bekend: de atmosferische 1.6 GDI met 132 pk en handbak plus voorwielaandrijving en de drukgevoede 1.6 T-GDI met 177 pk. Die kan ook gekoppeld worden aan een 7-traps automaat met dubbele koppeling. Daarnaast is vierwielaandrijving mogelijk.

In het dieselgamma maakt de huidige 1.7 CRDi plaats voor een nieuwe 1.6 CRDi. Die is er met 116 pk (voorwielaandrijving) en 133 pk (voor of vierwielaandrijving, optioneel met de 7-traps automaat met dubbele koppeling). Als topversie is er als vanouds de 2.0 CRDi met 186 pk en standaard vierwielaandrijving. Die ruilt in het kader van de facelift zijn 6-trapsautomaat in voor een exemplaar met 8 verzetten.

De uitrusting van de Tucson wordt uitgebreid met onder meer diverse rij hulpsystemen, die gebundeld zijn onder de noemer ‘Hyundai SmartSense’. Het gaat hierbij om Forward Collision Warning, Surround View Monitor (360 graden camerabeelden), rijstrookassistentie, vermoeidheidswaarschuwing en cruisecontrole.

Binnenin monteert Hyundai een compleet nieuw dashboard in de stijl van meer recente modellen van het merk als de i30 en Kona. Ook het infomediasysteem heeft een update gekregen met extra USB poorten, onder meer achterin. Verder krijgt de koper van de vernieuwde Tucson een draadloze telefoon oplader, Apple CarPlay, Android Auto.

Comments are closed.