DS op de elektrische tour

0

DS, het premium merk van het PSA concern, wil vanaf 2025 alleen nog maar (deels)elektrische auto’s verkopen. Dat heeft merkchef Yves Bonnefont bevestigd. De eerste stap in die richting wordt de 7 Crossback E-Tense 4×4: een stekker hybride met een gecombineerd vermogen van 300 pk.

De elektrische actieradius van de 7 Crossback E-Tense 4×4 bedraagt 50 kilometer. Autointernationaal.nl publiceerde op 1 december vorig jaar al een exclusieve testrecensie van een prototype van deze DS (zie foto’s). De productieversie wordt binnenkort gepresenteerd, maar de verkoop komt pas in de herfst van 2019 op gang.

Later dit jaar zal op de autosalon van Parijs de eerste volledig elektrische DS te zien zijn. Het gaat daarbij om een emissieloze uitvoering van de 3 Crossback, die in 2019 in productie gaat (zie computerfoto). Die zal worden gebaseerd op een nieuw onderstel van PSA, genaamd CMP. Deze bodemplaat zal ook gebruikt worden voor de volgende generatie Opel Corsa en Peugeot van 208. Van beide modellen zijn eveneens elektrische varianten gepland. De 3 Crossback E-Tense krijgt een 50 kWh accu en een actieradius van circa 450 kilometer.

Om zichzelf in het segment voor elektrische auto’s in de kijker te spelen, gaat DS deelnemen aan de Formule E. “Onze ambitie is duidelijk: van DS willen wij één van de wereldwijde leiders maken op het gebied geëlektrificeerde aandrijflijnen”, aldus Bonnefont. Met die opmerking loopt de merkchef wel erg naast zijn schoenen, want het premiummerk van PSA stelt met een Europees marktaandeel van momenteel 0,3 procent eigenlijk geen drol voor. De ambitie om een ‘wereldleider’ te worden is voorlopig dan ook gespeend van elke realiteitszin.

DS volgt ‘gewoon’ de plannen die PSA al eerder voor de merken Citroën, Opel / Vauxhall en Peugeot aankondigde. En in 2025 alleen nog maar modellen aanbieden met elektrische aandrijving of assistentie voor de verbrandingsmotor is eigenlijk niks bijzonders. Elke zichzelf respecterende autofabrikant heeft dergelijke plannen.

Reageren is niet mogelijk.