Prijsindicatie Aston Martin DB11 AMR

0

Aston Martin heeft een AMR uitvoering van de DB11 aan haar gamma toegevoegd: een extra sportieve variant die de reguliere 12 cilinder uitvoering vervangt. De DB11 met V8 motor blijft gewoon leverbaar. Ruim een jaar geleden lanceerde Aston Martin het AMR label, bedoeld voor de extra potente versies van haar modellen. Sindsdien hebben we kennis kunnen maken met de (oude) Vantage AMR en zelfs de krankzinnige Valkyrie kwam niet onder een behandeling uit.

Nu heeft de verrukkelijke DB11 de ‘Aston Martin Racing’ behandeling ondergaan. Dit betekent meer vermogen voor de 5,2 liter V12 motor: dat stijgt van 608 pk naar 639 pk. Het maximum koppel blijft ongewijzigd 700 Nm. Daarmee sprint de DB11 AMR in 3,7 seconden naar 100 km/u. De reguliere 12 cilinder uitvoering had 3,9 tellen nodig. De topsnelheid bedraagt nu 334 km/u en dat is 12 km/u meer dan voorheen. Hiermee wordt de DB11 AMR de snelste in serie geproduceerde Aston Martin die het merk momenteel bouwt.

Aston Martin heeft ook het onderstel van de DB11 onder handen genomen. In het kader van de AMR behandeling werd de sportwagen voorzien van adaptieve dempers en een sperdifferentieel. In combinatie met herkalibreerde onderdelen in de versnellingsbak zou de DB11 soepeler, maar vooral sneller door bochten moeten gaan.

Uiterlijke kenmerken van de DB11 AMR zijn diverse glanzend zwarte of ‘gerookte’ accenten (in plaats van chroom bij de reguliere versie), extra koolstofvezel (onder andere bij de voorbumper en op de zijspiegel kappen), een in glanzend zwart uitgevoerd dak en donkere 20-inch lichtmetalen velgen. Onder andere de lichtunits voor & achter, de grille en de uitlaten zijn nu in het zwart uitgevoerd.

Het interieur van de DB11 AMR kleedt Aston Martin aan met een ander stuurwiel, nieuwe stiksels, extra Alcantara en natuurlijk divers specifieke logo’s (op onder andere de hoofdsteunen en de instaplijsten). Aston Martin, een merk dat niet vies is van speciale edities, biedt de DB11 AMR onder andere aan in 3 zogeheten ‘Designer Specificaties’. Daarnaast is tijdelijk ook de Signature Edition leverbaar, die zich kenmerkt door de carrosseriekleur Stirling Green en een reeks gifgroene accenten. Van deze uitvoering zullen door het AMR Performance Centre slechts 100 exemplaren worden gebouwd.

De Nederlandse prijs voor de DB11 AMR is nog niet gecommuniceerd, maar Autointernationaal.nl verwacht een tarief van afgerond 283.000 euro. De eerste exemplaren de DB11 AMR worden het tweede kwartaal afgeleverd.

Reageren is niet mogelijk.