Prijsindicatie Mercedes AMG GT Roadster S

0

Mercedes-AMG breidt het gamma van de GT Roadster uit met de S uitvoering. Deze nieuwe smaak beschikt over 522 pk / 670 Nm variant van de dubbel geblazen 4,0 liter V8 krachtbron. De sprint naar 100 km/u verloopt in 3,8 seconden, terwijl de topsnelheid 308 km/u bedraagt. Ten opzichte van de ‘normale’ AMG GT Roadster is het onderstel sportiever afgesteld.

De S uitvoering van de Mercedes-AMG GT Roadster valt tussen de 476 pk sterke basisversie en de GT C met 557 pk in. Hij is op het sprintonderdeel slechts 0,1 seconde langzamer dan de laatste. Het schakelwerk wordt verricht door de bekende AMG Speedshift DCT 7G automaat met dubbele koppeling. Het gemiddeld brandstofverbruik moet, voor wie zeer rustig aan doet, uitkomen op 11,5 liter per 100 km.

Van de GT C neemt de nieuwe S uitvoering een aantal technische zaken over, zoals het AMG Ride Control systeem, een elektronisch aangestuurd limited slip differentieel, actieve dempers en een AMG Performance sportuitlaat met instelbare kleppen. Ook het remsysteem is van de (marginaal) snellere variant afkomstig, net als de mogelijkheid om een extra rij modus te selecteren (Race). De AMG GT S Roadster is standaard voorzien van 20 inch velgen. Meesturende achterwielen zijn een optie.

De levering van de AMG GT S Roadster start in juli. Hoewel de orderboeken reeds zijn geopend, is de Nederlandse prijs nog niet bekend, maar Autointernationaal.nl verwacht een tarief van net boven de 2 ton. Ter vergelijking: de basisversie van de GT Roadster kost 174.389 euro en de C uitvoering 224.653 euro. De Coupé uitvoering is er overigens ook als ‘R’ met 585 pk.

Comments are closed.