Preview Aston Martin DBS Superleggera

0

Komende maand wordt hij officieel onthuld, maar hier zie jij de eerste voortijdig uitgelekte foto van de Aston Martin DBS Superleggera. Het sportwagenmodel komt bovenin het DB11 gamma, vervangt de Vanquish en wordt 715 pk sterk.

Aston Martin stoft dus de naam DBS (Superleggera) af voor de nieuwe, op de DB11 gebaseerde topsporter. De Britse sportwagenfabrikant uit Gaydon kondigde dat in april al aan en hier zie je de eerste foto van de ‘super Gran Tourer’, gemaakt tijdens een preview in Azië. De DBS Superleggera gaat concurreren met de Ferrari 812 Superfast, al zal de nadruk, zoals altijd bij sportauto’s van Aston Martin, meer op GT eigenschappen komen te liggen.

De nieuwe DBS is in opdracht van Aston Martin door Touring Superleggera onder handen genomen. De Italiaanse carrosseriebouwer heeft de DB11 een indrukwekkend grote grille gegeven (met daarin glimmend gelakt zwart gaas), evenals een andere bumper met grote luchtinlaten en daaronder een flinke splitter, een nieuwe motorkap met grotere roosters, gewijzigde koplampen en enorme dorpelvleugels. Ook de luchtuitlaten net achter de voorwielen lijken net iets anders gevormd te zijn dan bij de ‘gewone’ DB11. De daklijn en zijruitpartij bleven ongewijzigd. Aston Martin monteert ongetwijfeld een gigantische koolstofvezel diffusor aan de achterkant van de wagen

Onder de motorkap huist de bekende 5,2 liter V12 turbomotor van de DB11 AMR, maar in de DBS Superleggera is het vermogen opgevoerd van 639 pk tot 715 pk. Dat past natuurlijk goed bij het agressievere voorkomen van de nieuweling. Later volgt een cabrioletuitvoering die Aston Martin traditiegetrouw weer Volante gaat noemen.

Reageren is niet mogelijk.