DS 3 Crossback ziet er patent uit

0

DS is eind vorige maand gestopt met de productie van de 4 en de 5. Op het motorenpalet van de inmiddels 8 jaar oude 3 bevindt zich nog maar één krachtbron. Dit betekent dat het modellengamma van DS dringend vernieuwd moet worden want één zwaluw maakt geen zomer en dus kunnen de dealers van het premiummerk van PSA niet leven van alleen de 7 Crossback. Gelukkig zal het keuzeaanbod binnenkort worden uitgebreid met de 3 Crossback, die op deze patenttekeningen te zien is.

De DS 3 Crossback zal worden gebaseerd op het gloednieuwe CMP platform van de PSA Groep. Het onderstel is niet alleen geschikt voor brandstofmotoren, maar kan ook worden gebruikt voor een volledig elektrische aandrijflijn. Deze variant van de 3 Crossback komt waarschijnlijk in 2019 op de markt en krijgt een actieradius van ongeveer 450 kilometer.

Qua uiterlijk doet de 3 Crossback vanwege het ‘haaienvinnetje’ achter de voorportieren denken aan de B stijl van de ‘gewone’ 3. Net als bij zijn grote broer, de 7 Crossback, zijn de smalle achterlichten hoog op de kofferklep geplaatst en met elkaar verbonden door een horizontale strip. Aan de voorkant zien we de grote, gapende DS grille met ‘kippengaas’, de gestileerde letters van het DS logo en merk karakteristieke dag verlichting.

In het interieur komt het thema met de driehoekjes terug; blijkbaar is dit een stijlkenmerk dat DS bij al haar toekomstige modellen laat terugkeren. Het op het dashboard geplaatst infomedia scherm doet denken aan een iPad. Bij de DS 7 Crossback is het touch screen juist keurig geïntegreerd in de middenconsole.

DS zal de 3 Crossback in oktober op de Mondial de l’Automobile van Parijs lanceren. De Fransoos moet gaan concurreren met auto’s als de Audi Q2 en de Mini Countryman. De DS 3 Crossback wordt bij de verkoopstart leverbaar met 1,2 liter PureTech 3 cilinder turbobenzinemotor (met naar keuze 110, 130 of 150 pk), als 1.5 Blue HDi (met 100 of 130 pk) en mogelijk als sportieve 1.6 PureTech met 180 of 225 pk.

Reageren is niet mogelijk.