Nieuwe instapper van Noble: M500

0

Het Britse Noble tovert na jaren weer een nieuw model uit de hoge hoed. Op het Goodwood Festival of Speed wordt de M500 gepresenteerd. Het betreft een nieuw instapmodel van de Britse sportautobouwer.

Sinds 2016 nam de hardcore M600 de honneurs bij Noble waar. Die heeft al jaren een 4,4 liter dubbel geblazen V8 motor van Yahama, goed voor 670 pk (deze krachtbron werd in minder opgevoerde vorm ooit door Volvo gebruikt voor de S80 en vorige generatie XC90). In de M500 zit een totaal andere, vermoedelijk veel minder prijzige krachtbron: een 3,5 liter V6. De motor levert in de M500 dankzij 2 turbo’s 550 pk en is bekend van de Ford modellen GT en F-150 Raptor.

Noble koppelt de 6 cilinder aan een Steptronic automaat van Audi met dubbele koppeling. De aandrijving vindt (vanzelfsprekend) plaats op de auto achterwielen. De M500 gaat concurreren met bolides als de McLaren 570S. Volgens Noble is de nieuwe instapper een vriendelijkere auto om in te rijden dan de slechts 1.198 kilo wegende M600. Laatstgenoemde is één van de laatste atmosferische supersportwagens van dit moment.


De M500 is ontworpen door Noble topman Peter Boutwood. Hij is duidelijk minder hoekig en ronder dan de M600 en daardoor wat sierlijker en aantrekkelijker vormgegeven. De koplampen hebben wat weg van de Chevrolet Corvette C7, voor de velgen heeft Noble inspiratie opgedaan bij de Lamborghini Aventador SV en sommige lijnen van de M500 doen aan de Bugatti Chiron denken. De carrosserie is gemaakt van glasvezel in plaats van koolstofvezel, onder meer om de prijs van de Noble te drukken. Voor het gewicht moet dat niet veel uitmaken. Reken op maximaal 1.250 kilo.

Het op het Goodwood Festival of Speed gepresenteerde exemplaar kan echter nog niet rijden. Ook ontbreekt een interieur. Volgens Boutwood is de M500 nog in de vroege ontwikkelingsfase. Hij laat weten dat de instapper in de loop van 2019 in productie gaat. De prijs zal fors onder die van de M600 komen te liggen. Reken op ongeveer 250.000 euro. Daarmee wordt de M500 ongeveer 10 procent duurder dan de McLaren 570S. Aan deze Brit hangt een prijskaartje van 233.800 euro.

Comments are closed.