Noble komt met strandbuggy

0

Lee Noble heeft een spirituele opvolger voor de Volkswagen strandbuggy ontworpen; een type auto dat wij van Ruska kennen.

De man achter de sportwagens van Noble had tijd over en besloot om zijn mouwen op te stropen bij het zien van een vorige generatie Ford Mondeo. Die zijn als occasion momenteel in Groot-Brittannië ‘dirt cheap’, maar tegelijkertijd tamelijk onverwoestbaar. En mocht er dan toch wat kapot gaan, dan zijn onderdelen niet duur.

Het eindresultaat, de Bug:R gaat compleet in elkaar gezet omgerekend 23 mille kosten. Je kan de creatie van Noble, die sinds 2009 niet meer bij het bedrijf Noble Automotive werkt, ook als bouwpakket bestellen; dat scheelt ongeveer een derde in prijs maar kost je wel (minimaal) 2 weken van je leven.

De motor (een viercilinder of V6 van Ford) bevindt zich midscheeps achterin. De aandrijving vindt plaats op de achterwielen; vierwielaandrijving is geen optie. Technisch is het echter wel mogelijk om nagenoeg iedere krachtbron in de Bug:R te monteren. Klanten die perse vierwielaandrijving willen, zullen door Noble worden doorverwezen naar Land Rover.

Noble denkt op jaarbasis 20 à 30 exemplaren van de Bug:R te kunnen verkopen. Meer ambities heeft hij niet met de strandbuggy, maar als iemand een licentie wil voor productie en verkoop in het buitenland, dan is hij van harte welkom bij Noble.

Op de achtergrond zie je op sommige foto’s een oranje sportwagen staan. Dat is de Exile: Die moet eind dit jaar productieklaar zijn en wordt aangedreven door een dubbel geblazen 3,5 liter V6 van Ford. Op 2 aanjagers na dezelfde motor die in de nieuwe GT zit! De prestaties van de Exile zijn dan ook imposant: volgens Noble zit hij in 2,6 à 3,1 seconden op 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 306 km/u. Noble streeft er naar om de prijs van de Exile beperkt te houden tot omgerekend 155.000 euro. Doelstelling is om van deze bolide 15 à 20 exemplaren per jaar te maken.

Reageren is niet mogelijk.