Prijsvergelijking Ford Ka+ Active

0

Bij de onthulling afgelopen maart op de autosalon van Genève vertelde de woordvoerder van Ford Nederland dat de stoere Ka+ in Active tenue niet naar Nederland zou komen. De BPM zou de terreinlook uitvoering te duur maken. Maar niets is minder waar.

Ford start in Nederland alsnog met de verkoop van de Ka+ Active, wellicht omdat zij op haar kop gekregen heeft vanwege het Europese hoofdkantoor voor het gebrek aan ambitie. En het moet gezegd worden: qua marktaandeel komt Ford in Nederland amper van zijn plaats, ondanks de generatiewisseling bij de Fiesta. En de verkopen van de Ka+ zijn met bijna een derde afgenomen.

FordFiatKiaOpel
Ka+PandaPicantoKarl
1.2 85 Active1.2 69 City Cross1.2 84 X-Line1.0 75 Rocks
18.030 euro17.995 euro17.945 euro16.999 euro

Wellicht dat de Active versie van de gelifte Ka+ het fletse imago van de kleine Ford van zich af weet te schudden. Die is gebaseerd op de atmosferische motorversie met 85 pk en heeft als uiterlijke kenmerken chromen dakrails, een specifieke grille, zwarte kunststof randen op de wielkasten, robuuster ogende bumpers, zijschorten, zwarte buitenspiegelkappen, speciale 15-inch velgen en 2,3 centimeter extra grondspeling. In Active uitmonstering kost de Ka+ 18.030 euro.

Comments are closed.