Nieuwe Volvo V60 ook als Cross Country

0

Volvo presenteert de nieuwe V60 Cross Country. Het is een stoer alternatief voor de gewone stationwagon die eerder dit jaar geïntroduceerd werd.

De V60 Cross Country heeft volgens Volvo de capaciteiten om ook buiten de geplaveide wegen te excelleren, “zoals kenmerkend voor de range sinds de introductie van het eerste model in 1997. Wij hebben het terreinlook stationwagon segment 20 jaar geleden op de kaart gezet en met deze auto versterken we onze reputatie als producent van veilige, capabele en veelzijdige gezinsauto’s”.

De bodemvrijheid van de V60 Cross Country is 60 millimeter groter dan bij de reguliere versie, namelijk 21 cm. De grotere spoorbreedte voor en achter komt ten goede aan de stabiliteit op slecht wegdek. Vierwielaandrijving is standaard, evenals Hill Descent Control, Electronic Stability Control, Corner Traction Control en een speciale Off-Road rij modus. Bij de prijs inbegrepen is ook het gelauwerde City Safety met Autobrake. Dit systeem van Volvo helpt de bestuurder om aanrijdingen te voorkomen en is het enige systeem dat ook voetgangers, fietsers en grote dieren waarneemt. Pilot Assist, als optie leverbaar, ondersteunt de bestuurder bij het sturen, accelereren en remmen op goed gemarkeerde wegen bij snelheden tot 130 km/u. Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation en andere stuurassistentie systemen zijn standaard. Cross Traffic Alert met Autobrake is optioneel leverbaar.

Aan de buitenzijde is de V60 Cross Country herkenbaar door de andere grille en voorbumper. De kunststof wielkastranden en onderzijde van de bumpers, de optionele Glossy Black raamomlijsting en een andere achterbumper met Cross Country inzet zorgen voor onderscheid. Kiest de berijder voor lederen bekleding, dan vallen in het interieur (ook) de unieke stiksels op. Het Sensus Connect infomediasysteem is volledig compatible met Apple CarPlay, Android Auto en 4G. De intuïtief te bedienen, tabletachtige touch screen biedt controle over functies van de auto, navigatie, internetservices en entertainmentfuncties.

De V60 Cross Country wordt in eerste instantie leverbaar als D4 AWD (diesel). De T5 AWD (benzine) volgt in een later stadium. In Nederland komt er voor de V60 Cross Country een speciaal intro aanbod. De prijzen worden 3 oktober a.s. bekend gemaakt. Vanaf die datum kan de auto ook besteld worden. Begin 2019 staat de nieuwe V60 Cross Country bij de Volvo dealer in de showroom.

Comments are closed.