Jaguar viert 70ste verjaardag XK met speciale F-Type

0

Jaguar eert haar legendarische XK met een speciale versie van de F-Type. Het betreft de Chequered Flag Limited Edition met allerlei onderscheidende details.

Met de XK 120 zette Jaguar zich in 1948 internationaal op de sportwagenkaart. In dit model debuteerde een hoogmoderne 3,4 liter 6 cilinder motor die voor zeer tot de verbeelding sprekende prestaties zorgde. Om de 70ste verjaardag van de legendarische XK te vieren, is de F-Type tijdelijk leverbaar als speciale Chequered Flag Limited Edition. Die is gebaseerd op de R-Dynamic uitvoering en kan besteld worden als Coupé of Convertible.

De gelimiteerde jubileumeditie onderscheidt zich van de R-Dynamic uitvoering door extra brede SVO (Special Vehicle Operations) dorpels, hoogglans zwarte details aan zowel de voorzijde als de achterkant (onderdeel van het Exterior Black Design Pack) en speciale 20-inch Gloss Black velgen met daarachter rode remklauwen.

Tevens is de Coupé uitgevoerd met een zwart dak.

Het interieur wordt gekenmerkt door luxe Windsor lederen bekleding in Ebony en contrasterend stikwerk in Red of Cirrus. De Performance stoelen hebben een geborduurd Chequered Flag logo in de hoofdsteunen.

Optioneel zijn de zetels leverbaar met verwarming én koeling. Verder is de middenconsole afgewerkt met Dark Brushed aluminium, terwijl het Touch Pro infomediasysteem van de F-Type voor het eerst voorzien is van Apple CarPlay en Android Auto voor naadloze telefoonintegratie. De F-Type heeft dus een Jaguar primeur.

De F-Type Chequered Flag Limited Edition is leverbaar als P300 met 300 pk sterke 2,0 liter 4 cilinder turbomotor en als P340 of P380 met 3,0 liter V6 compressormotor. Een 8-traps automaat is in alle gevallen standaard. De P380 is optioneel verkrijgbaar met vierwielaandrijving. De prijzen zijn nog niet bekend.

De modeljaar update van de F-Type houdt ook in dat de R versie (die met de brullende V8 motor) het extra sportieve onderstel krijgt van de SVR uitvoering. Niet-optische wijzigingen aan alle versies van de Jaguar zijn nieuwe dempers, waarvan de karakteristiek verfijnd is.

Reageren is niet mogelijk.