Prijsindicatie Fiat 500 Collezione

0

Fiat heeft naar goede gewoonte in de Italiaanse mode hoofdstad de nieuwe 500 Collezione voorgesteld. De ‘wintercollectie’ is aangekleed in samenwerking met L’Uomo Vogue, bij ons bekend als Vogue Man, het vooraanstaande tijdschrift voor herenmode.

Dit keer kiest de Collezione voor herfstkleuren, met een combinatie van bordeaux (Opera Burgundy) en antracietgrijs (Carrara Grey) en enkele koperkleurige accenten.

De speciale editie van de 500 is ook beschikbaar met andere tinten, waaronder Vesuvio Black in combinatie met de nieuwe kleur Cortina Grey. Vogue heeft verder gekozen voor 16 inch lichtmetalen velgen.

Het interieur heeft eveneens een donkere aankleding gekregen met geborduurde 500 logo’s en een fijne koperen lijn over de breedte van het dashboard.

De stoelen zijn bekleed met een grijze en donkerrode stof; deze kan dus ook als exterieur lak worden gekozen.

Ook de speciale sleutelhanger, vervaardigd door Mopar, de accessoireafdeling van Fiat, is in deze tinten uitgevoerd.

Standaard beschikt de 500 Collezione over parkeersensoren, een glazen panoramadak, een regensensor, het Uconnect infomediasysteem met een 7 inch scherm, HD Live radio, geïntegreerde (TomTom) navigatie, Apple CarPlay en Android Auto. Een geluidsinstallatie van Beats Audio is tegen meerprijs leverbaar.

Voor onder de motorkap is er de keuze tussen de TwinAir 2 cilinder turbobenzinemotor van 85 pk en de atmosferische 1,2 liter 4-pitter van 69 pk. De laatstgenoemde is gekoppeld worden aan een gerobotiseerde versnellingsbak (inclusief schakelflippers) en er is ook in een LPG uitvoering.

De nieuwe 500 Collezione is er in gesloten en open versie (500C; met een stoffen kap in de kleur grijs) en gaat in Nederland naar verwachting een instapprijs krijgen van 21.195 euro.

Reageren is niet mogelijk.