Prijsvergelijking Lexus ES 300h

0

De prijzen van de opvolger van de Lexus GS 300h, de ES 300h, zijn bekend. De bijna 5 meter lange premium Japanner met coupéachtige daklijn moet minimaal 52.995 euro opbrengen. Daarmee is hij wat duurder dan zijn voorganger. Die stond voor prijzen vanaf 48.495 euro in de prijslijst. De ES 300h arriveert eind dit jaar bij de Nederlandse dealers in de showroom. De levering start begin 2019.

De ES 300h heeft, zoals de letter ‘h’ in de typeaanduiding al aangeeft, een hybride aandrijflijn. Als basisunit fungeert een 2,5 liter 4 cilinder benzine unit. Die is gekoppeld aan een elektromotor. Het gecombineerde vermogen komt uit op 218 pk. De ES 300h laat zich al rijdend (en beter: remmend) op, dus hij hoeft nooit aan de stekker. Met de zogeheten Electric Vehicle modus is het mogelijk om korte stukken volledig elektrisch te rijden.

De ES 300h wordt leverbaar in 12 carrosseriekleuren, waarvan er 2 (Sapphire Blue en F White) zijn voorbehouden aan de F Sport Line uitvoering. Lexus biedt de sedan in liefst 6 uitvoeringen aan. Aan de basis staat de Business Line. Daarvoor geldt het eerder genoemde instaptarief van 52.995 euro. Hij is uitgerust met onder andere automatische airconditioning met 2 klimaatzones, een parkeercamera, stoelverwarming, 17 inch lichtmetalen velgen, een schuifdak, LED koplampen, elektrisch bedienbare stoelen, een navigatie / multimediasysteem met 8 inch beeldscherm en diverse actieve rij hulpsystemen, waaronder adaptieve cruise controle. Een trede hoger op de uitrustingladder staat de 57.795 euro kostende Luxury Line. Die beschikt tevens over een dode hoek sensor, lederen bekleding, geventileerde stoelen, een regen sensor en een elektrisch bedienbaar zonnescherm voor de achterruit.

LexusInfinitiMercedes-Benz
ESQ50C-klasse
300h LuxuryS Hybrid Premium200 Premium+ AMG
57.795 euro58.670 euro58.295 euro

Wens je nog meer toeters en bellen, zoals een draadloze telefoonlader, een elektrisch bedienbare achterklep, een groter (12,3 inch) multimediascherm, achterbankverwarming, nog mooiere bekleding, stuurverwarming en airconditioning met 3 in plaats van 2 zones, dan heeft Lexus de ES 300h Executive Line voor jou. Zijn prijs bedraagt 64.595 euro. Een aangepast onderstel is ook bij de prijs inbegrepen. Topuitvoering is de 67.495 euro kostende President Line. Zijn standaarduitrusting omvat voorruitprojectie, een geluidsinstallatie van Mark Levinson en houtafwerking van het dashboard.

LexusKiaVolvo
ESStingerS90 AWD
300h President2.0 Turbo GT-LineT8 TE Momentum
67.495 euro68.995 euro65.995 euro

In de vorige alinea werd ook al gemeld dat er een F Sport Line uitvoering is. Die neemt de sportieve honneurs waar en is gebaseerd op de Business Line versie. Hij kost 58.995 euro. Uitrustingkenmerken zijn (naast een serie uiterlijke verfraaiingen) grotere velgen, adaptieve sportvering, een extra rij modus, uitgebreider verstelbare stoelen en een regensensor. De F Sport uitvoering kan je ook een upgrade geven en verder aankleden als Premium. Dan krijg je de belangrijkste extra’s van de Executive Line erbij, waaronder het 12,3 inch navigatiescherm, en een elektrisch bedienbare achterklep. Ook voorruitprojectie en de geluidsinstallatie van Mark Levinson zijn op deze uitvoering present. Het factuurbedrag wordt dan 63.995 euro.

LexusBMWVolkswagen
ES5-serieArteon 4Motion
300h F Sport Prem.30e iPerformanceTSI 280 Business R
63.995 euro63.335 euro60.490 euro

De modelnaam ‘ES’ is compleet nieuw voor Nederland, maar buiten West Europa is deze Lexus geen onbekende. In Noord Amerika rijdt de ES al veel langer rond. In ons land is het zoals gezegd de opvolger van de GS. Met zijn coupéachtige daklijn moet de sedan vooral sportief aandoen, alhoewel zijn aandrijflijn dat niet is. De ES staat op het nieuwe Global Architecture K platform van Lexus.

Reageren is niet mogelijk.