McLaren toont personalisatie mogelijkheden Speedtail

0

McLaren gaat er in 2019 alles aan om doen om elke koper van een Speedtail een uniek exemplaar te geven. Ter inspiratie doet de sportwagenfabrikant uit het Britse Woking met 3 digitale voorstellen hoe de bolide kan worden aangekleed.

Ook zonder specifieke decoratie-elementen is de Speedtail een exclusieve auto, want McLaren bouwt van de hypersportwagen slechts 106 exemplaren. Dat aantal is gelijk aan de oplage van de legendarische F1. Maar McLaren maakt van de Speedtail dus een écht maatproduct. Elke koper kan dus zijn of haar wensen tot in detail in Woking laten realiseren. Daarbij ziet McLaren er op toe dat geen enkele Speedtail identiek wordt.

De aankleedmogelijkheden voor de 1.050 pk sterke benzine-elektrische hypersportwagen zijn eindeloos, stelt McLaren. Het merk doet ter inspiratie voor de kopers 3 zogeheten themacollecties: Urbane, Visionary en Dynamic. Elke uitvoering van de ‘hyper GT’ (een omschrijving van McLaren zelf) heeft zijn eigen unieke kleurstelling en specifieke materialen.

Binnen de Urbane collectie (zie ook tweede foto) heeft McLaren voor haar vlaggenschip gekozen voor het Stratosphere thema. Met deze aankleding willen de Britten benadrukken hoe geraffineerd en exclusief de auto is. We zien een Speedtail waarvan de carrosserie is afgewerkt met speciaal gespoten, zichtbaar koolstofvezel en waarvan het interieur in een lichtblauwe kleur is uitgevoerd.

Het Bloodline thema (zie ook bovenste foto) is gekozen voor de Dynamic collectie. Deze versie benadrukt vooral de sportiviteit van de Speedtail. McLaren heeft gekozen voor een rode carrosseriekleur met zilverkleurige remklauwen, speciale velgen met een koperkleurige rand en een interieur waarin net als aan de buitenzijde een rode kleur overheerst. Opvallend hierbij is dat de bijrijderstoelen in wit zijn uitgevoerd.

De Visionary collectie gaat hand in hand met het Astral thema (zie ook onderste foto). Dit alles dus ter illustratie dat elke versie van de liefst 5,2 meter lange, maar relatief platte sportwagen tot in detail aan de smaak van de koper kan worden aangepast. De Speedtail moet een topsnelheid van 403 km/u kunnen halen. De sprint vanuit stilstand naar 300 km/u is in slechts 12,8 tellen achter de rug.

De 3 themacollecties zijn slechts een klein voorbeeld van de mogelijkheden die er zijn om de extreme Speedtail aan te kleden. Elke koper krijgt van McLaren een zogeheten Bespoke Liaison Manager toegewezen om zijn wensen te realiseren. Via hem krijgt de toekomstige eigenaar ook toegang tot de diensten van McLaren Special Operations (MSO).

“De McLaren Speedtail is ons meest ambitieuze project tot nu toe”, stelt Jo Lewis, bij McLaren eindverantwoordelijk voor het kleurgebruik en de materiaalkeuze. “Alle exemplaren waren al maanden voor de onthulling verkocht. Hoewel de oplage slechts 106 auto’s groot is, is het belangrijk dat elke Speedtail uniek is”. De levering van de eerste exemplaren start begin 2020.

Reageren is niet mogelijk.