Mitsubishi toont conceptstudie voor nieuwe SUV

0

Bij het bespreken van de in 2018 behaalde verkoopresultaten door Mitsubishi in Europa, schreef Autointernationaal.nl dat de beslissing van de Japanse fabrikant om naast de Space Star (noodzakelijk om de gemiddelde CO2 uitstoot van het gamma omlaag te krijgen) geen lage modellen meer te introduceren, het automerk geen windeieren heeft gelegd. Vorig jaar namen de verkopen in onze marktregio namelijk met liefst 18 procent toe.

De nadruk op SUV modellen smaakt Mitsubishi naar meer. Daarom zal dit gamma de komende jaren worden uitgebreid. Op de tekentafel staat een SUV die boven de Outlander in het gamma moet komen. In de vorm van de Engelberg Tourer presenteert Mitsubishi op de autosalon van Genève in maart daar alvast een conceptversie van.

Volgens Mitsubishi is de modelnaam een eerbetoon aan de Zwitserse Alpendorp Engelberg met ongeveer 3.900 inwoners in het halfkanton Obwalden, waar vaak wordt geskied door hippe, welvarende gezinnen. Daar wil Mitsubishi blijkbaar wel mee geassocieerd worden. Maar de modelnaam heeft in het Nederlands toch ook wat ongemakkelijks. Hij doet net iets te veel denken aan Engelbert Humperdinck, een zanger waaraan alleen ouderen herinneringen hebben.

De Engelberg Tourer geeft een vooruitblik op een, naar eigen zeggen, stijlvolle elektrische SUV van Mitsubishi waarmee in technologisch opzicht een inhaalslag gemaakt wordt. In de conceptstudie hoeven we niet perse de nieuwe generatie Outlander te zien. Die werd onlangs opgefrist en heeft in verbeterde PHEV uitvoering de opgaande verkooplijn weer te pakken. Waarschijnlijk droogt de Engelberg Tourer conceptstudie op als een coupéachtige SUV à la de Eclipse Cross, maar dan een maatje groter.

Mitsubishi toonde eerder de conceptstudie GT-PHEV. Die kan in theorie 120 kilometer volledig elektrisch rijden. Hoe dat bij de Engelberg Tourer zit, is nog even afwachten. De te gebruiken stekkerhybride aandrijflijn zal in ieder geval gedeeld gaan worden met de andere leden van de alliantie met Renault en Nissan, met name voor (SUV) modellen voor het D segment.

 

Reageren is niet mogelijk.