Prijs vergelijking Ford Edge

0

De prijs van de vernieuwde Ford Edge is bekend: 76.145 euro. Voor dit bedrag krijg je direct een zeer complete uitvoering. Ford vind de verkopen van de Edge (vorig jaar 45 stuks) te marginaal om een breed keuzegamma aan te bieden. Er wordt binnenkort gestart met de levering. Bestellen van de vernieuwde Ford Edge kan per direct.

De 76.145 euro kostende Edge heeft een dubbel geblazen, 238 pk sterke 2,0 liter EcoBlue dieselmotor onder de kap en wordt standaard geleverd in ST-Line tenue. De 190 pk versie met enkelvoudige turbo komt niet naar ons land. Een 8-traps automaat (die via een draaiknop is te bedienen) en vierwielaandrijving zijn standaard.

De uitrusting van de Edge ST-Line omvat onder andere het Sync multimediasysteem met 8,0 inch aanraakscherm dat overweg kan met Apple CarPlay plus Android Auto, een B&O geluidsinstallatie, een digitaal instrumentenpaneel, adaptieve cruisecontrole met Stop & Go en sportstoelen.

In het interieur monteert Ford daarnaast een opnieuw ingedeelde middenconsole.

Uiterlijke kenmerken van de sportieve Edge ST-Line zijn donkere accenten, specifieke bumpers. De vernieuwde editie heeft sowieso een agressiever ogend front dan het uitgaande model. Niet alleen werd de grille gewijzigd, ook kreeg de Ford andere koplampen, hertekende bumpers en een meer gewelfde motorkap. Onderaan de achterruit is een zwarte strip aangebracht; op de plek waar voorheen een doorlopende lichtbalk zat.

FordAlfa RomeoAudiBMWJaguar
EdgeStelvioQ5 SportX3E-Pace R-Dynamic
EcoBlue ST-LineJTD 210 Super40 TDI Pro Line+25dD180 SE
76.145 euro70.905 euro73.090 euro77.793 euro76.910 euro
JeepKiaLand RoverMercedes-BenzVolvo
CherokeeSorentoRange Rover EvoqueGLCXC60
2.2 CRD Overland2.2 CRDi GT-LineD240250dB4 R-Design
70.440 euro71.495 euro75.180 euro73.527 euro71.495 euro

De vernieuwde Edge wordt leverbaar met extra veel assistentiesystemen. Voorbeelden zijn Post Collision Braking, Evasive Steering Assist, Lane Centring Assist, Adaptive Front Lighting System, Blind Spot Information System, Glare-Free Highbeam, Intelligent Speed Limiter, Lane Keeping Alert, Pre-Collision Assist met voetgangersdetectie en verkeersbordherkenning. Het parkeren van de grote Ford is eenvoudiger geworden dankzij de aanwezigheid van systemen als Cross Traffic Alert, Adaptive Steering, Active Park Assist met Perpendicular Parking, Side Parking Aid en Park Out Assist.

Reageren is niet mogelijk.