De lamme helpt de blinde: Mitsubishi en Libelle samen in actie

0

Het vrouwenblad Libelle viert haar 85-jarige jubileum. Ooit was het tijdschrift een frisse blom met een oplage van bijna driekwart miljoen. Maar de glans is er inmiddels wel van af. Deels komt dat door de concurrentie van digitale media, maar anderzijds heeft Libelle last van haar ‘Blokker imago’. Deze winkels verkeren in zwaar weer en dat zou je ook van het tijdschrift kunnen zeggen aangezien de oplage is gedaald tot onder de kwart miljoen.

Toch is er volgens Libelle reden voor een feestje. Dat wordt gevierd met een passende partner: Mitsubishi. Dit automerk verkeerde 2 jaar geleden ook in zwaar weer (het werd van de ondergang gered door Carlos Ghosn van de alliantie Renault – Nissan) en de Space Star heeft misschien wel net zo’n oubollig imago als Libelle en Blokker. Dat staat samenwerking niet in de weg, integendeel: Mitsubishi en Libelle hebben een speciale editie van de Space Star ontwikkeld. Die komt in een oplage van 85 stuks beschikbaar.

Het actiemodel staat inmiddels bij de Mitsubishi dealers. Uiterlijk valt hij te herkennen aan de LED achterlichten en stootlijsten met Libelle logo.

Dezelfde naam is op de 4-delige Elegance (niet te verwarren met dat andere tijdschrift) vloermatten te lezen.

De ‘Space Star by Libelle’ is uitgerust met onder andere een navigatiesysteem, telefoon koppeling met Apple CarPlay & Android Auto, een licht & regensensor en een achteruit rij camera.

Ook aanwezig zijn een kledinghanger achter de hoofdsteun, verwarmbare buitenspiegels, LED interieurverlichting en instaplijsten bij alle portieren.

Lederen bekleding van het stuurwiel plus de pookknop, privacy glas, een armsteun tussen de voorstoelen met bekerhouder, een DAB+ tuner en piano black afwerking van de middenconsole plus de luchtroosters zijn ook van de partij.

De geluidsinstallatie en enkele andere functies zijn vanaf het stuur te bedienen. Alle extra’s zouden een waarde van 1.000 euro vertegenwoordigen.

De speciale Space Star is in 8 kleuren leverbaar, waaronder de afgebeelde Wine Red. In alle gevallen zijn de wieltjes slechts 14 inch groot. Onder de kap zit de bekende 1,0 liter benzinemotor met 71 pk. Libelle gaat er blijkbaar van uit dat haar lezers geen behoefte hebben aan de pittigere 1.2 variant. In 1,0 liter vorm bedraagt het benzineverbruik 4,5 à 4,8 liter per 100 km. Dat komt neer op een CO2-uitstoot van 103 à 109 gram/km.

Instappen kan vanaf 16.185 euro. Voor dit bedrag krijg je de uitvoering met handgeschakelde 5-bak. De versie met CVT automaat kost 18.185 euro. Kopers krijgen ook een Libelle Specials jaarabonnement cadeau: 16 keer per jaar een Libelle Special over het thema Gezond, Tuin & Zo, Lekker of Living.

Autointernationaal.nl feliciteert Libelle met haar verjaardag en wenst het tijdschrift veel succes met de actie, maar samenwerking met bijvoorbeeld Renault voor een speciale editie van de (vernieuwde) Twingo zou toch een wat meer sprankelende indruk gemaakt hebben. Of past dat model beter bij het tijdschrift Viva?

 

Reageren is niet mogelijk.