Prijs indicatie Aston Martin DBS Superleggera Volante

0

Aston Martin heeft de open variant van de 725 pk sterke DBS Superleggera onthuld. De carrosserienaam van deze Britse beauty luidt traditioneel Volante. De levering van de sensationeel ogende cabriolet start in het derde kwartaal van 2019.

Want fraai, dat is hij. Wat Autointernationaal.nl betreft is de DBS Superleggera qua design beter geslaagd dan de DB11 waarop hij is gebaseerd en dat geldt ook voor de Volante uitvoering. Hij heeft een prachtige gestrekte lijn, met een agressief front en een stijlvolle, bijna minimalistische achterzijde. Enige smet op het blazoen is het gewicht. Dat bedraagt 1.863 kilo; geen waarde dat je associeert met ‘Superleggera’ (wat ‘superlicht’ in het Italiaans betekent).


In motorisch opzicht is de DBS Superleggera Volante identiek aan de coupéversie. Dit betekent dat de aandrijving wordt verzorgd door een 5,2 liter grote, dubbel geblazen V12 motor met een vermogen van 725 pk (bij 6.500 toeren per minuut) en een koppel van liefst 900 Nm (beschikbaar tussen de 1.800 en 5.000 toeren per minuut). Het voordeel van het cabrioletdak is natuurlijk dat je de diepe brul van de V12 cilinder motor nog beter kunt horen. Start/stop techniek is standaard.

De topsnelheid bedraagt volgens Aston Martin 340 km/u. Daarmee is de DBS Superleggera Volante de snelste cabriolet die de Britten ooit maakten. De sprint naar 100 km/u neemt 3,6 seconden in beslag. Dat is 0,2 tel langer dan de dichte en 170 kilo lichtere DBS nodig heeft. Schakelen gebeurt door een 8-traps automaat van ZF. Op topsnelheid genereert de DBS Superleggera Volante maximaal 177 kilo neerwaartse druk. Dat is slechts 3 kilo minder dan de coupéversie.

De elektrisch bedienbare stoffen kap van de DBS Superleggera Volante bestaat uit 8 lagen. Daarmee wordt volgens Aston Martin hetzelfde isolatieniveau bereikt als met het vast dak van de coupéversie. Het openen van de stoffen kap neemt 14 seconden in beslag. Voor het sluiten dien je 16 tellen uit te trekken. De achterspoiler van de DBS Superleggera Volante is overigens veranderd om ruimte te maken voor de dichtgeklapte kap.

Het dak is ook per sleutel te openen, mits de afstand tot de auto niet meer dan 2 meter bedraagt. De stoffen kap van de DBS Superleggera Volante is verkrijgbaar in 8 kleuren, waaronder Bordeaux Red, Atlantic Blue en Titan Grey. Voor de tint van de binnenzijde oftewel de hemelbekleding kan er gekozen worden uit 6 opties. Speciaal voor de Volante keek Aston Martin nog eens naar het uitlaatsysteem en paste het geluid aan voor nog meer luisterplezier.

Aston Martin topman Andy Palmer zegt dat klanten zich geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit van de stoffen kap. Het dak is in extreme omstandigheden getest, van de bloedhitte in Death Valley tot de ijskou van de poolcirkel. Daarnaast ging het dak gedurende één maand 100.000 keer open en dicht om het mechanisme te testen.

De Nederlandse prijs van de DBS Superleggera Volante is nog niet bekend, maar Autointernationaal.nl verwacht een tarief van afgerond 380.000 euro. Zoals gezegd start de levering in het derde kwartaal van 2019; met een beetje pech na de zomerperiode. Klanten hebben dan alle reden om halsreikend uit te kijken naar de lente van 2020.

Reageren is niet mogelijk.