Prijs vergelijking Tesla Model 3 Standard Range Plus

0

Tesla heeft de Nederlandse prijs bekend gemaakt van de Standard Range Plus uitvoering van de Model 3. Tot nu toe kon de elektrische middenklasser alleen als Long Range en als Performance worden besteld.

Voor de Model 3 Standard Range Plus vraagt Tesla een bedrag van 47.800 euro. Daarmee is juist deze uitvoering voor zakelijke rijders erg interessant, want het betekent dat men over het gehele bedrag in aanmerking komt voor een tot 4 procent verlaagde bijtelling. De grens hiervoor ligt immers bij een cataloguswaarde van 50.000 euro. Kies je een duurdere uitvoering van de Model 3, dan moet je over het bedrag boven deze limiet 22 procent bijtelling betalen. Dat is het geval bij zowel de Long Range versie (58.300 euro) als de Performance variant (68.200 euro).

TeslaBMWKiaOpelVolkswagen
Model 3i3NiroAmpera-eGolf
Standard Range+ExecutiveE ExecutiveBusinessE Packs
47.800 euro46.990 euro45.510 euro46.699 euro46.399 euro

Kopers van de Model 3 Standard Range Plus moeten het met één elektromotor stellen. Die drijft de achterwielen aan. Qua prestaties is het in deze Tesla evenwel allesbehalve behelpen. De Model 3 Standard Range Plus sprint in 5,6 seconden naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van 225 km/u. De actieradius bedraagt, gemeten volgens de WLTP norm, 415 kilometer. Inclusief kosten rijklaar maken bedraagt de prijs overigens 48.818 euro.

De Model 3 Long Range en Performance, die beiden over 2 elektromotoren beschikken en ‘dus’ vierwielaandrijving hebben, komen respectievelijk 560 en 530 kilometer ver. In tegenstelling tot deze 2 varianten heeft de Standard Range Plus géén volledig ‘premium’ interieur. De standaarduitrusting omvat desondanks 12-voudig elektrisch verstelbare plus verwarmbare voorstoelen, een geluidsinstallatie, een navigatiesysteem, LED mistlampen en de basisversie van Auto Pilot.

Toch is de Standard Range Plus uitvoering in andere opzichten best wel kaal. Wil je een andere carrosseriekleur dan zwart, dan moet je meer dan 1.000 euro bijbetalen. Voor Multi-Coat Red rekent Tesla zelfs een meerprijs van 2.100 euro. Daarnaast levert Tesla de goedkoopste Model 3 met afschuwelijke Aero velgen (zie foto). De mooiere 19 inch sportvelgen is een optie van 1.600 euro. Het geavanceerdere versie van Autopilot kost 5.300 euro extra.

Op termijn zal Tesla ook nog een Standard Range uitvoering op de markt brengen zonder de toevoeging ‘Plus’. Dat betreft dan (eindelijk) de versie die op de thuismarkt voor het symbolische bedrag van 35.000 dollar wordt aangeprezen. Reken in Nederland op 45.500 euro.

Reageren is niet mogelijk.