Rolls-Royce komt met exclusief jubileummodel

0

Om haar 115de verjaardag te vieren, zal Rolls-Royce dit najaar een unieke Phantom veilen. Dat gebeurt via internet. Het betreft een veiling voor verzamelaars met diepe zakken. En een stabiele internetverbinding.

Op 4 mei was het exact 115 jaar geleden dat Charles Stewart Rolls en Frederick Henry Royce hun talenten bundelden. Het resultaat werd Rolls-Royce, één van de meest prestigieuze automerken van de wereld. Om dat te vieren zal het Britse automerk een unieke versie van haar Phantom bouwen. Van dit exemplaar krijgen we van Rolls-Royce alvast een eerste schets te zien.

Als je goed naar die afbeelding kijkt, dan wordt al vrij snel duidelijk dat Rolls-Royce geen bijzonder extravagant model à la de Bugatti Le Voiture Noire zal bouwen. De speciale feesteditie zal vooral een uniek aangeklede Phantom worden. Al kan je natuurlijk stellen dat elke exemplaar van dit model bijzonder is. Volgens Rolls-Royce kunnen we naast een rode carrosseriekleur en met de hand gestikte, lederen interieurbekleding verwachten. Vanzelfsprekend krijgt de feest Phantom unieke plaquettes opgeplakt om te communiceren dat hij heel erg speciaal is.

Het is logisch dat niet het nieuwste model van Rolls-Royce als donormateriaal is uitgekozen, de Cullinan, maar de Phantom. Immers, deze statige limousine is veel exclusiever en heeft sowieso al een prijskaartje waar je “u” tegen zegt. Bovendien staat een ‘lage’ chauffeursauto veel meer model voor de geschiedenis van Rolls-Royce dan een ‘hoge’ waarin je ook prima zelf kan rijden.

Hoe dan ook, de jubileumauto zal komend najaar onder de hamer gaan via een digitale veiling. Voor dit project heeft Rolls-Royce de handen ineen geslagen met dé specialist in de verkoop van de duurste auto’s ter wereld: veilinghuis RM Sotheby’s. Dat de prijs van het unieke model richting het miljoen zal kruipen, is nu al duidelijk. Charles en Frederick zouden er trots op zijn.

Reageren is niet mogelijk.