Groot klantvoordeel op Range Rover Velar Carbon Edition

0

Land Rover heeft de Range Rover Velar exclusief voor Nederland in een speciaal jasje gehesen. De actienaam verklapt gelijk aan welke uiterlijke opsmuk men het gelimiteerde model kan herkennen.

De exclusief voor Nederland ontwikkelde speciale versie heet namelijk Carbon Edition. Op motorisch vlak is de Velar identiek aan de reguliere uitvoeringen; het actiemodel onderscheidt zich dus enkel door aanpassingen aan het exterieur en interieur. Zo zijn de spiegelkappen en ventilatieroosters van lichtgewicht koolstofvezel (carbonfiber) vervaardigd. Dit materiaal is ook gebruikt voor de achterspoiler.

De Velar Carbon Edition is gebaseerd op de S (R-Dynamic) uitvoeringen. Dit betekent dat Premium LED koplampen, lederen bekleding en een achteruit rij camera tot de standaarduitrusting behoren. De speciale editie biedt daarnaast een glazen panorama schuif/kantel dak, een verwarmbare voorruit met idem ruitensproeiers, LED mistlampen aan de voorzijde, 14-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen met verwarming en koelfunctie, een vanuit de bagageruimte neerklapbare achterbank, vloermatten en het zogeheten Premium Exterior Pack.

Er zijn 2 motoren waarmee de Velar Carbon Edition leverbaar wordt: de 2,0 liter P250 Ingenium benzinemotor van 250 pk en de 180 pk sterke 2,0 liter D180 Ingenium diesel. Beide uitvoeringen kosten even veel, namelijk 86.290 euro. Land Rover spreekt van een klankvoordeel van ruim 7.000 euro. De orderboeken zijn per direct geopend. De Velar Carbon Edition is leverbaar zolang de voorraad strekt. Hoeveel exemplaren er gebouwd gaan worden door Land Rover van deze speciale uitvoering is niet bekend.

Reageren is niet mogelijk.