Prijs indicatie Mini Cooper S E

0

Mini heeft bekendgemaakt wat de volledige elektrische versie van de 3-deurs Hatch ongeveer gaat kosten. De emissieloze Brit gaat in dezelfde vijver vissen als de Honda E, de Opel Corsa-e en de Peugeot e-208.

In maart 2020 komt de eerste volledige elektrische Mini op de markt. Sinds april was het al mogelijk om de Cooper S E te reserveren indien er 1.250 euro als aanbetaling werd gedaan. Nu laat Mini weten dat de elektrische Hatch minder dan 40.000 euro gaat kosten. Daarmee gaat de Brit met name concurreren met de Peugeot e-208 GT (39.050 euro). De Opel Corsa-e wordt vermoedelijk iets goedkoper, maar valt voor hetzelfde bedrag flink aan te kleden. Honda heeft de Nederlandse prijs van haar retro look E nog niet bekendgemaakt, maar die gaat waarschijnlijk 39 mille kosten (net als de Mini in ieder geval minder dan 40.000 euro). Voor hetzelfde geld kan je ook de First Edition uitvoering van de Volkswagen ID.3 aanschaffen. De i3 van moederbedrijf BMW is duidelijk duurder (41.994 euro).

Mini meldt dat de Cooper S E een actieradius krijgt van ongeveer 200 realistische kilometers. Informatie over de accucapaciteit en laadtijden zijn niet bekendgemaakt, maar vermoedelijk betreft het dezelfde batterij als BMW voor de i3 gebruikt. Mini laat al wel weten dat de Cooper S E driefasen laden krijgt. Op deze spionagefoto kan je zien wat het uiterlijk van de elektrische 3-deurs Hatch wordt. Het onderscheid met de conventioneel aangedreven uitvoeringen zit hem in een gesloten grille en gele accenten op zowel de velgen, het dak, de spoiler als in het interieur. Dit decoratiemateriaal kan ook in een andere kleur worden uitgevoerd of helemaal worden weglaten. De bandenmaat is gelijk aan die van de gewone Cooper S. Het dashboard van de elektrische Mini wordt voorzien van een volledig nieuw digitaal display dat de analoge tellers vervangt.

De wereldpremière van de productieversie van de Mini Cooper S E is over een maand in Rotterdam. Er zijn in Nederland al 100 stuks van de volledig elektrische Hatch verkocht.

Reageren is niet mogelijk.