Toyota Land Cruiser voortaan ook als Challenger

0

Toyota komt in Nederland met een nieuwe uitvoering van de Land Cruiser. Die heet Challenger en vult het gat tussen de Comfort en de Professional.

De nieuwe uitvoering is standaard uitgerust met een automatische transmissie, cruisecontrole, automatische airconditioning, een navigatiesysteem en een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel. Andere toeters en bellen zijn: elektrisch inklapbare plus verwarmbare buitenspiegels (waarvan de kap in de kleur van de carrosserie gespoten is), zwarte treeplanken plus deurgrepen, de Toyota Touch geluidsinstallatie (met 9 speakers, DAB+ en Bluetooth),  Touch 2 Go navigatie, een parkeerhulp (inclusief sensoren) achter, lederen bekleding van het stuurwiel en LED koplampen.

Zowel de lange als de korte carrosserievariant van de Land Cruiser kan als Challenger worden geleverd, evenals de grijs kenteken versie. Als introductiecadeau levert Toyota de nieuwe uitvoering tijdelijk standaard met lederen bekleding. Kies je voor de lange carrosserievariant, dan krijg je ook automatische hoogteverstelling voor de koplampen. De grijs kenteken Van uitvoering is in 4 ombouwvarianten leverbaar en heeft een trekvermogen van 3.500 kilo. Bij aflevering ontvangen alle klanten een uitnodiging voor een avontuurlijke training in voertuigbeheersing in hun eigen Land Cruiser.\

De Land Cruiser Challenger is er op geel kenteken vanaf €88.110. Voor dat bedrag wordt de 3-deurs versie geleverd, die net zoals de rest van het gamma voorzien is van de 2.8 D-4D dieselmotor en een automatische transmissie. De 5-deurs versie moet €97.230 opbrengen en diens 7-zits variant €98.240 (de Land Cruiser Comfort is niet leverbaar met 3 zitrijen dus dit is de instapuitvoering bij deze interieurconfiguratie). Bij de grijs kenteken versies zijn de prijzen respectievelijk €39.195 (korte Challenger) en €42.995 (lange carrosserievariant).

Reageren is niet mogelijk.