Actie van Volkswagen: Arteon Business Exclusive

0

Volkswagen probeert met de Arteon in het hogere segment het verkoopsucces in de klasse van de Polo, T-Roc, Golf, Tiguan en Passat te herhalen maar dat valt niet mee. De belangstelling voor de D segment liftback met premium aspiraties viel vanaf het begin sowieso tegen en in de eerste 7 maanden van dit jaar is de afzet met afgerond 40 procent gedaald. In juli raakte de Arteon zelfs bijna tweederde van zijn verkopen kwijt.

Tijd voor actie dus en daarom lanceert Volkswagen de Arteon Business Exclusive. Deze nieuwe topuitvoering combineert volgens de importeur een zeer rijke uitrusting met een verrassende prijs. Kortom, er is sprake van een klassiek actiemodel recept. De nieuwste Arteon is er in 2 smaken: de gedistingeerde Business Elegance Exclusive en de sportieve Business R Exclusive.

De Arteon Business Elegance Exclusive is uitgerust met alles wat een zakelijke rijder zich volgens de importeur maar kan wensen. Hij is onder meer voorzien van het Discover Pro infomediasysteem met mobiele internetdiensten plus DAB+ radio, de ‘Mijn Volkswagen’ app, ‘Top Comfort’ stoelen, sleutelloze toegang met ‘Easy Open’ achterklep, LED koplampen, een lichtassistent en het digitale instrumentenpaneel Digital Cockpit. Hij biedt daarnaast een scala aan veiligheidssystemen, waaronder een rijstrook assistent, adaptieve cruise controle en parkeersensoren met achteruit rij camera. De Business R Exclusive doet hier nog een schep bovenop met onder meer ‘LED Plus’ koplampen met Dynamic Light Assist en Driving Profile dat het mogelijk maakt om de besturing en de gaspedaalrespons naar wens in te stellen.

Bij beide Business Exclusive modellen is het interieur afgewerkt met Vienna leder en Alcantara. Ook aan boord zijn sfeerverlichting en pedalen in geborsteld edelstaal. De Business Elegance Exclusive staat op 18-inch lichtmetalen Shikai velgen en de Business R Exclusive op even grote Sebring exemplaren. De ‘R’ onderscheidt zich daarnaast met zijn sportievere bumpers, zijschorten en een subtiele achterspoiler. De ruiten vanaf de B stijl zijn extra donker getint. Het interieur van deze sportieve versie is voorzien van een afgevlakt R-Line stuurwiel, een zwarte dakhemel en R-Line afwerkingdetails.

De Arteon Business Exclusive is standaard uitgerust met een 190 pk sterke 2.0 TSI of TDI motor, gekoppeld aan een DSG automaat met dubbele koppeling. De 2.0 TSI (benzine) heeft een topsnelheid van 239 km/u en accelereert in 7,7 seconden naar 100 km/u. Zijn gemiddelde verbruik is 6,0 liter per 100 km. De 2.0 TDI rijdt maximaal 238 km/u en snelt naar 100 km/u in 8,0 seconden. Het gemiddelde verbruik van deze dieselversie is 4,6 liter per 100 km. De tijdelijk leverbare Volkswagen Arteon Business Exclusive modellen zijn inmiddels te bestellen vanaf 46.205 euro (2.0 TSI Business Elegance Exclusive) en 47.450 euro (2.0 TSI Business R Exclusive). Voor de 2.0 TDI uitvoeringen zijn de tarieven respectievelijk 49.935 euro en 51.180 euro. Het klantvoordeel op deze rijk uitgeruste versies loopt volgens de importeur op tot liefst 8.800 euro.

Reageren is niet mogelijk.