BMW beantwoordt iD.3 met i3s Edition Roadstyle

0

Binnenkort is het zover: de officiële onthulling van de Volkswagen ID.3 . Daarmee wil de autofabrikant uit Wolfsburg het middenklasse segment voor elektrische auto’s op zijn kop zetten. Met name in eigen land, waar de BMW i3 voor chauvinisten nu nog het rijk alleen heeft.

In München is men zich bewust van de dreiging van Volkswagen. De ID.3 belooft niet alleen goedkoper te worden dan de i3, maar is ook ruimer, praktischer en biedt een grotere actieradius. Grote kans dat hij ook beter rijdt en royaler in zijn toeters en bellen zit. Voor autofabrikanten die zich nog een aantal jaar moeten zien te verweren met een bestaand model tegen een nieuwe concurrent zit er niks anders op dan actievoeren. Dat doet BMW met de gelimiteerde i3s RoadStyle Edition.

De i3s RoadStyle Edition is vanaf november 2019 verkrijgbaar en kan dan nog mooi ruim een half jaar vliegen (lees: klanten) afvangen van de Volkswagen ID.3 want die arriveert pas halverwege 2020 in Nederland. Zowel het exterieur als het interieur design van de compacte elektrische BMW straalt volgens de importeur sportieve elegantie uit. Er komen wereldwijd maximaal 1.000 exemplaren beschikbaar. De BMW i3s RoadStyle Edition kost 49.995 euro.

Met zijn elektromotor van 184 pk, sportieve onderstelafstelling (inclusief 10 mm gereduceerde rijhoogte) zorgt de BMW i3s sowieso voor een aardige portie dynamiek op het gebied van emissievrije mobiliteit. Die kwaliteit wordt verder aangescherpt door de RoadStyle Edition. De speciale uitvoering is gehuld in de carrosseriekleur Fluid Black, met accenten in de exclusieve kleur E-Copper op onder meer de nierengrille, de voorbumper en de verbrede dorpels. Andere in het oog springende zaken zijn zonwerend glas en de 20 inch lichtmetalen Jet Black BMW i velgen in Dubbelspaak styling.

Van binnen valt deze speciale uitvoering op door het interieurdesign Suite, aangevuld met extra details. Natuurlederen bekleding in Stellaric / Dalbergia bruin gaat samen met een met hout afgewerkt dashboard in Dark Oak matt. De hoofdsteunen van de voorstoelen zijn voorzien van een stiksel met de naam ‘Edition RoadStyle’.

De i3s RoadStyle Edition is verder uitgerust met een Comfort Pakket Advanced, stoelverwarming incl. accuverwarming en een alarmsysteem klasse 3 (VbV/SCM). Daarnaast beschikt de BMW i3s RoadStyle Edition over een warmtepomp voor maximale efficiëntie, waardoor de range 310 km (WLTP) bedraagt oftewel 260 km in de dagelijkse praktijk.

Reageren is niet mogelijk.