Mini Traveller maakt een comeback

0

Het MPV segment krimpt maar dat schrikt niet elke autofabrikant af. Mini is namelijk van plan om de modelnaam Traveller af te stoffen voor een dergelijke auto. Dit keer ook met volledig elektrische aandrijving.

De Traveller is bedoeld voor gezinnen die de bestaande Mini modellen Clubman en Countryman onvoldoende ruim of te onpraktisch vinden, of een variabeler in te delen interieur wensen. Bij zijn debuut zal de Britse MPV leverbaar worden met een verbrandingsmotor en in stekker hybride vorm. Later in zijn verkoopcarrière wordt er een volledig elektrische uitvoering aan het gamma toegevoegd. Die krijgt een actieradius van meer dan 400 kilometer.

Veel techniek zal worden gedeeld met de BMW iX1: de opvolger van de i3. De belangrijkste concurrent buitenshuis voor de volledig elektrische versie is de Volkswagen ID.3 . Hoewel men dit in Wolfsburg niet graag hoort, heeft dat model ook een duidelijk MPV karakter. De uitvoeringen met een verbrandingsmotor of met een stekker hybride aandrijflijn gaan concurreren met de Mercedes-Benz B klasse.

De Mini Traveller gaat in Nederland door VDL Nedcar in Born gebouwd worden. Britse productie is met het oog op de onvermijdelijke (harde) Brexit geen optie. De Mini Traveller moet uiterlijk eind 2022 op de markt komen.

Reageren is niet mogelijk.