Modeljaar update voor Bentley Continental GT

0

De Bentley Continental GT heeft een modeljaar update ondergaan. Tegelijkertijd vindt de marktintroductie van de al eerder aangekondigde V8 uitvoering plaats. Voor de Continental GT W12, die nu een klein jaar op de markt is, is voortaan een panoramadak beschikbaar.

De V8 uitvoering van de nieuwe Bentley Continental GT heeft een geblazen 4,0 liter blok onder de kap dat goed is voor 550 pk en 770 Nm. De coupéversie kan daarmee in 3,9 seconden naar 100 km/u sprinten. De Convertible (voorheen Continental GTC genaamd) doet er tweetiende tel langer over. De topsnelheid bedraagt in beide gevallen 318 km/u. Omdat het benzineverbruik en dus de CO2-uitstoot te beperken, heeft de motor de mogelijkheid om 4 van de 8 cilinders te deactiveren. Daarnaast beschikt de V8 variant over een start/stop systeem.

De Continental GT V8 onderscheidt zich optisch van de W12 uitvoering door de dubbele uitlaatpijpen. Ook siert een subtiele V8 badge de voorvleugels. Bentley biedt de 8 cilinder uitvoering standaard aan met 20 inch lichtmetalen velgen die voorzien zijn van 10 spaken; indien gewenst kan de koper kiezen uit 9 alternatieven, tot 22 inch groot.

Het instrumentenpaneel is volledig digitaal. Uit het fineerhouten dashboard kan een touch screen met een diameter van 12,3 inch lengte tevoorschijn worden getoverd. Naast de vele systemen die een dynamische maar comfortabele rijstijl mogelijk maken zijn ook allerhande assistentiesystemen beschikbaar.

Bentley maakt van de gelegenheid gebruik om ook de W12 uitvoering van de Continental GT een update te geven en doet dit in de vorm van een hoogglans carbon afwerking op de deuren en het dashboard. De middenconsole wordt in pianozwart fineer geleverd.

De optielijst van de Continental GT W12 is uitgebreid met een panoramadak. Dat kost omgerekend 3.670 euro. Het bijbehorende gepolariseerde glas (bedoeld om verblinding te voorkomen, zonder dat het uitzicht beperkt wordt) kan naar wens elektronisch afgedekt worden met een Alcantara binnenscherm in dezelfde kleur als de hemelbekleding. Meer dan een druk op de knop is daarvoor niet nodig. Qua kleur van de hemelbekleding kan de klant trouwens kiezen uit 15 opties.

Daarnaast is de optie High Gloss Carbon Fibre voortaan leverbaar op alle modellen. Bentley meldt trots dat de Continental GT op bijna ontelbare manieren is te configureren. Het gaat namelijk in totaal om 7 miljard verschillende configuraties. Als Bentley klant kan men dus de nodige middagen sparren met de verkoper over de ideale specificatie van zijn of haar uitvoering.

Reageren is niet mogelijk.