Prijs vergelijking Ford Kuga PHEV

0

De prijs van de stekker hybride versie van de in april jl. gepresenteerde nieuwe Ford Kuga zijn bekend. De SUV gaat in deze vorm minimaal 36.175 euro kosten.

De derde generatie Kuga komt wordt ook leverbaar met enkel een benzine of diesel motor onder de kap. Het vermogen varieert daarbij van 120 tot 180 pk. Daarnaast gaat Ford de nieuwe Kuga leveren in mild hybride én regulier hybride vorm.

Het zuinigst en schoonst is evenwel de stekker hybride variant. Die kost als Trend 36.175 euro. Voor de Titanium uitvoering vraagt Ford 38.595 euro terwijl de sportiever aangeklede ST-Line 39.675 euro moet opbrengen. Wie 1.800 euro bijbetaalt, krijgt een Kuga Titanium of ST-Line die voorzien is van het X-Pack. Dat omvat onder meer lederen bekleding, LED koplampen en een geluidsinstallatie. Wat de extra luxueus aangeklede Vignale moet gaan kosten, is nog niet bekend.

FordKia
KugaNiro
PHEV TrendPHEV Dynamic
36.175 euro36.195 euro
FordMitsubishi
KugaOutlander
PHEV ST-LinePHEV Intense
39.675 euro39.490 euro

De Kuga PHEV heeft een turboloze 2,5 liter 4 cilinder benzinemotor als basisunit. Deze krachtbron werkt volgens het Atkinson principe en is gekoppeld aan een 8-traps automaat (en dus niet aan een Continue Variabele Transmissie.

De elektromotor die voor assistentie zorgt draagt er aan bij dat het systeemvermogen 225 pk bedraagt. Zijn elektriciteit haalt hij uit een 14,4 kWh groot accupakket. Zonder inschakeling van de benzinemotor kan de stekker hybride Kuga ruim 50 kilometer ver komen. Als gemiddeld benzineverbruik wordt door Ford 1,2 liter per 100 km opgegeven.

Ford meldt dat de Kuga PHEV per direct besteld kan worden. De eerste exemplaren worden medio maart afgeleverd. De prijslijst van de Kuga wordt in een later stadium uitgebreid met een 120 pk of 150 pk sterke 1.5 Ecoboost 3 cilinder turbobenzinemotor. Die hebben standaard een handbak. Ook cilinderuitschakeling is aanwezig, waardoor deze Kuga versies bij beperkte belasting op 2 pitten lopen.

Reageren is niet mogelijk.