Elektrische Volvo XC40 krijgt de naam Recharge

0

Volvo heeft de naam van de volledig elektrische versie van de XC40 bekend gemaakt. Het model krijgt de naam Recharge. Dat is weer eens wat anders dan ‘Electric’.

De volledig elektrische XC40 Recharge is aan de voorzijde te herkennen aan de gesloten grille die is uitgevoerd in de kleur van de carrosserie. Omdat een elektrische auto minder koellucht nodig heeft, is de traditionele open grille overbodig geworden. Volvo profiteert van de mogelijkheid om een aangepast grille te monteren door er de sensoren van het nieuwe ADAS (Advanced Driver Assistance System) in te integreren.


Uniek voor de Recharge uitvoering van de XC40 is de extra opbergruimte van ongeveer 30 liter in een speciaal compartiment onder de motorkap. Deze zogeheten Frunk kon worden gecreëerd omdat een elektromotor minder ruimte in beslag neemt dan de benzine en diesel units bij de reguliere versies. De extra opbergruimte is primair bedoeld voor de laadkabel, maar biedt ook plaats aan bijvoorbeeld een sporttas.

Volvo gaat de XC40 Recharge in 8 carrosseriekleuren leveren waaronder de nieuwe metallic kleur Sage Green. Het dak is altijd in het zwart uitgevoerd. Verder kan de klant kiezen uit 2 nieuwe designs voor de lichtmetalen velgen (19 en 20 inch). Volvo doet nog geen mededelingen over de prestaties, het accuformaat of de actieradius van de XC40 Recharge.

Het interieur is voorzien van sportieve styling details en vloermatten die vervaardigd zijn uit gerecycled materiaal. De XC40 Recharge krijgt daarnaast als eerste Volvo een infomedia systeem dat voorzien is van het besturingssysteem Android. De nieuwe installatie is geheel door Google ontwikkeld en is voorzien van het Automotive OS platform. Volvo is daarmee de eerste fabrikant die dit infomediasysteem gaat toepassen.

Standaard zijn mobiele apps als Google Maps (met actuele verkeersinformatie) en Google Assistent. Het nieuwe systeem kan draadloos, oftewel ‘via de lucht’ een update ondergaan. De XC40 Recharge heeft daarmee bij Volvo de primeur. Diverse muziek & media apps zijn geoptimaliseerd voor gebruik in de auto.  Via de Google Assistent is het mogelijk om via stembediening alles aan te sturen. Zo is het mogelijk om op deze manier de temperatuur in de auto te regelen, de navigatie in te stellen of Spotify te activeren.

De onthulling van de XC40 Recharge vindt plaats op 16 oktober in de Verenigde Staten. De marktintroductie zal in de loop van volgend jaar gebeuren. Prijzen en specificaties maakt Volvo later bekend, maar Autointernationaal.nl heeft eerder al een indicatietarief van 56.995 euro voor de Momentum Pro uitvoering afgegeven.

Reageren is niet mogelijk.