Bugatti presenteert voor zwartkijkers de Chiron Noire Elégance en Noire Sportive

0

Bugatti presenteert de Chiron Noire Élégance en Noire Sportive kosten. Het duo is een vervolg op de afgelopen maart onthulde La Voiture Noire: een unieke supersportwagen die herinneringen oproept aan de Type 57 SC Atlantic uit de jaren dertig. Volgens Bugatti was er zoveel interesse bij vermogende klanten voor deze bolide dat diens duistere kleurenschema nu vertaald wordt naar 2 gelimiteerde uitvoeringen van de Chiron.

Zowel de Chiron Noire Élégance als de Noire Sportive uitvoering heeft een carrosserie van naakt koolstofvezel. Het verschil tussen de 2 versies zit hem in de afwerking: hoogglans voor de eerste en mat voor de tweede. Het Bugatti logo in de grille is gemaakt van massief zilver. Beide uitvoeringen kosten 3 miljoen exclusief belastingen. Voor Nederland betekent dit al snel 4,3 miljoen euro. Klanten die al een Chiron Sport besteld hebben kunnen hun exemplaar voor 100.000 euro laten upgraden naar Noire Sportive of Noire Elégance.

De grote lijn in C vorm op de flanken en de kappen voor de buitenspiegels worden bij de Noire Élégance uitvoering (bovenste foto) geaccentueerd met gepolijst aluminium. Het geheel wordt afgemaakt met een set nieuwe, glanzende Caractère velgen met daarachter zwarte remklauwen. Zoals jou waarschijnlijk niet zal verrassen, is het interieur van de Noire Élégance voornamelijk in zwart uitgevoerd. Bugatti past hier Zwart leer toe, met zwarte accenten en een ‘Noire’ inscriptie op de dorpels, de middenconsole en de hoofdsteunen.

Heb jij het niet zo op een glimmend zwarte afwerking? Dan heeft Bugatti de sinister ogende Noire Sportive (tweede foto) voor jou in de aanbieding. Deze uitvoering wordt ook geleverd in naakt koolstofvezel, alleen is die hier zoals gezegd mat afgewerkt. Er is op deze versie dan ook geen glanzend stuk aluminium te vinden: alle elementen (de wielen, de grille en zelfs de uitlaten) zijn in matzwart uitgevoerd. Dat geldt overigens ook voor het interieur, waar Bugatti bovendien matzwarte knoppen monteert.

Bugatti gaat niet meer dan 20 exemplaren van de Chiron Noire Élégance en Noire Sportive bouwen. Beide worden aangedreven door de bekende 8,0 liter W16 motor met 4 turbo’s. Het vermogen bedraagt 1.500 pk en er is maximaal 1.600 Nm aan koppel beschikbaar. De Chiron kan daarmee in 2,4 seconden naar 100 km/u accelereren, maar zullen ongetwijfeld hun dagen slijten in klimaat geregelde garages. Met een prijs van 3 miljoen euro is het duo natuurlijk een prijzig grapje, maar met dit bedrag is het Noire duo evengoed een stuk voordeliger dan de eerder gepresenteerde La Voiture Noire met hetzelfde kleurenthema.

Reageren is niet mogelijk.