Nieuwe neus voor Mitsubishi Space Star

0

Mitsubishi heeft de Space Star voor de tweede keer een grondige facelift gegeven. Ook dit keer krijgt de compacte stadsauto een nieuwe neus aangemeten. Mitsubishi spreekt van een zogeheten Dynamic Shield ontwerp.

De Space Star, die in 2013 op de markt kwam, ging in 2015 ook al eens onder het mes. Hoofdkenmerk van de nieuwe neuspartij van de Space Star zijn 2 grote bumperbogen in C vorm. Daarrmee brengt Mitsubishi het design van haar benjamin in lijn met dat van haar SUV modellen ASX, Eclipse Cross en Outlander. Volgens de Japanse ontwerpers oogt de vernieuwde Space Star hierdoor breder. De koplampen beschikken voortaan over LED techniek. Ook de grille en de motorkap zijn ingrijpend vernieuwd.

Aan de achterkant zijn de wijzigingen minder ingrijpend. De vernieuwde Space Star beschikt voortaan over achterlichten met LED techniek in L vorm en een hertekende bumper. Mitsubishi voegt enkele nieuwe carrosseriekleuren aan het palet toe, waaronder het Sand Yellow dat op de hoofdfoto is te zien. Verder zijn er verse designs voor de optionele lichtmetalen velgen. Mitsubishi presenteert de vernieuwde Space Star op de binnenkort van start gaande Thailand International Motor Expo.

Ook het interieur is vernieuwd, met onder meer andere stoelbekleding voor de luxueuzere uitvoeringen, koolstofvezel look afwerking en op sommige plaatsen zachtere kunststof materialen. Het optionele multimediasysteem heeft een groter 7 inch beeldscherm gekregen en ondersteunt telefoonkoppeling via Apple CarPlay. Her en der is een knop uit andersoortig kunststof vervaardigd.

Verkoopinformatie over de Space Star voor de Nederlandse markt wordt binnenkort bekend gemaakt. Mitsubishi spreekt vooralsnog niet over technische vernieuwingen. De huidige Space Star is in Nederland leverbaar met een 71 pk sterke 999 cc motor en met een 194 cc grotere variant die goed is voor 80 pk. Schakelen gebeurt met een handbak die 5 versnellingen heeft of met een CVT.

Of de opfrisbeurt geslaagd is, is een kwestie van smaak. Door zijn nieuwe ‘SUV front’ in combinatie met de veel minder sterk gewijzigde achterzijde is het design van de Space Star uit balans geraakt. Maar goed, deze Mitsubishi heeft het nooit van zijn uiterlijk moeten hebben. Wel van zijn prijs (er kan momenteel al worden ingestapt voor 12.460 euro) en relatief ruime interieur. En de spoeling wordt gestaag dunner in het A segment dus dat biedt extra verkoopkansen.

Reageren is niet mogelijk.