Grote Prijs van Australië uitgesteld vanwege Corona virus

0

De Grote Prijs van Australië is uitgesteld vanwege de wereldwijde uitbraak van het corona virus. De autosportfederatie FIA nam het besluit onder hoge druk van alle teams. Onder meer Mercedes, van wereldkampioen Lewis Hamilton, liet in een statement weten niet te willen rijden.

De eerste Formule 1-race van het seizoen zou zondag 15 maart in Melbourne worden verreden, maar ook in Australië heerst het corona virus. Eerder op de dag trok het Formule 1-team van McLaren zich al terug voor de Grand Prix omdat één van de teamleden met het virus is besmet. Ook een werknemer van Haas heeft het virus. Zij zijn in quarantaine geplaatst.

Hoewel er de afgelopen weken al talloze evenementen werden afgelast en competities werden stilgelegd, leek de Formule 1 zich op de al eerder uitgestelde Chinese Grand Prix na lange tijd weinig aan te trekken van het corona virus. Het complete Formule 1 circus reisde dan ook gewoon af naar Melbourne. De ontwikkelingen rondom het corona virus hebben echter ook de Formule 1 ingehaald.

Na het besluit van McLaren was het merendeel van de overige teams van mening dat het Grand Prix weekend geen doorgang mocht vinden, en is er samen met de FIA en de organisatie van de race in Melbourne besloten om een streep te zetten door het evenement. “Na de bevestiging dat een werknemer van McLaren positief heeft getest op COVID-19 en het genomen besluit van het team om zich terug te trekken voor de Grand Prix van Australië, zijn de FIA en de Formule 1 donderdagavond met de teambazen van de overige negen teams om de tafel gaan zitten”, zo valt te lezen in een verklaring. “Uiteindelijk werd er geconcludeerd dat een meerderheid van de teams tegen het doorgaan van de race was. De FIA en de Formule 1 hebben vervolgens met de volledige steun van de Australian Grand Prix Corporation het besluit genomen om alle Formule 1-activiteiten voor de Grand Prix van Australië zijn af te gelasten”.

Ondanks het afblazen van de Grand Prix van Australië blijft de Formule 1 in grote onzekerheid. Zo is het nog niet bekend of de Grand Prix van Bahrein (die op 22 maart achter gesloten deuren zou worden verreden) wel doorgaat. Ook het doorgaan van de Grand Prix van Vietnam staat vanwege het corona virus op losse schroeven. De Chinese Grand Prix, de vierde race op de F1-kalender, werd eerder al tot nader order uitgesteld.

Reageren is niet mogelijk.