Prijs vergelijking vernieuwde Mitsubishi Space Star

0

De prijzen van de vernieuwde Mitsubishi Space Star zijn bekend. De facelift wordt gekenmerkt door een moderner en sportiever design, verbeteringen in het interieur, een rijkere uitrusting en efficiëntere motoren. De vernieuwde Space Star is per direct te bestellen vanaf 12.990 euro.

Het is de tweede keer dat de Space Star onder het mes gaat. Dit keer springt direct het nieuwe Dynamic Shield frontdesign in het oog. Daarmee is ook het instapmodel uit het gamma voorzien van het familiegezicht van Mitsubishi. Aan de achterzijde is de Space Star minder ingrijpend gewijzigd, maar de klant kan wel rekenen op een nieuw ontworpen bumper en idem achterlichten.

Verder wordt de facelift van de Space Star gekenmerkt door nieuwe velg designs en andere carrosseriekleuren (9 in totaal), waaronder het opvallende Sand Yellow en White Diamond.

In het interieur zorgt Mitsubishi voor andere stoelbekleding onder handen genomen. Alle uitvoeringen hebben een nieuwe stofsoort, met of zonder contrasterend stikwerk. De stoelbekleding van de meest luxe uitvoering Instyle bestaat uit een nieuwe combinatie van stof en synthetisch leder.

Tevens is het instrumentenpaneel vervangen door een sportieve versie met carbon patroon. De indeling van het dashboard, de middenconsole en de bedieningsknoppen is licht gewijzigd om plek te maken voor extra knoppen voor de stoelverwarming en veiligheidssystemen.

Washington State,United States.

De Space Star wordt onveranderd aangedreven door een 1,0 of 1,2 liter benzinemotor met een vermogen van respectievelijk 71 pk en 80 pk. Het gemiddelde brandstofverbruik (gemeten volgens de NEDC 2.0 norm) varieert van 4,5 liter per 100 km voor de basisversie en handbak tot 4,6 liter voor de meest luxe uitvoering met 1,2 liter motor en CVT automaat. De CO2 emissie loopt uiteen van 102 tot 106 gram/km. Daarmee is de uitstoot ten opzichte van het uitgaande model tot wel 10 gram/km gedaald.

MitsubishiCitroënSuzuki
Space StarC1 5-deursCelerio
1.0 EntryVTi 72 Live1.0 Comfort
12.990 euro12.360 euro13.049 euro
MitsubishiFiatRenault
Space StarPanda City CrossTwingo
1.0 Cool+HybridSCe 75 Collection
14.490 euro14.290 euro14.290 euro
MitsubishiHyundaiToyota
Space Stari10 5-zitterAygo 5-deurs
1.2 Active1.0i Comfort1.0 VVT-i x-Cite
15.990 euro15.595 euro16.045 euro
MitsubishiSkodaVolkswagen
Space StarFabiaUp
1.2 Nova1.0 TSI Active1.0 60 pk Beats
17.250 euro17.075 euro17.155 euro
MitsubishiKiaToyota
Space StarPicantoYaris
1.2 Instyle CVT1.2 DynamicLine+ 4ATHybrid Active CVT
21.490 euro21.895 euro21.795 euro

De vernieuwde Space Star wordt leverbaar in 5 uitrustingsniveaus. Elke versie wordt standaard geleverd met 5 zitplaatsen, 5 jaar fabrieksgarantie en 5 jaar gratis 24/7 mobiliteitsservice in heel Europa; een ongebruikelijk sterk aanbod in het A segment. De prijzen beginnen bij 12.990 euro voor de Space Star 1.0 Entry en lopen op tot 21.490 euro voor de 1.2 Instyle uitvoering met CVT automaat. Mitsubishi denkt dat vooral de 1.0 Cool+ versie (14.490 euro) populair zal worden. Die biedt onder andere handbediende airconditioning, elektrisch bedienbare voorportierramen plus buitenspiegels, een licht & regensensor, Hill Start Assist en een geluidsinstallatie met USB aansluiting plus DAB+ digitale radio.

De 1.2 Instyle uitvoering onderscheidt zich met zaken als automatische airconditioning, cruise controle, 15 inch lichtmetalen velgen, LED techniek voor zowel de koplampen als de achterlichten, stoelverwarming en een multimediasysteem (met geïntegreerde TomTom navigatie, DAB+, Bluetooth, USB, stuurwielbediening, Apple CarPlay en Android Auto. Ook kan de koper van deze Space Star rekenen op de veiligheidssystemen Forward Collision Mitigation System, Lane Departure Warning en Automatic High Beam. De 1.2 Instyle uitvoering wordt bovendien standaard geleverd met de CVT automaat. Bij de varianten 1.2 Active en 1.2 Nova is dit transmissietype optioneel.

Reageren is niet mogelijk.